Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapılarından olan tarihi Ulu Cami’nde, anne ve babalar namaz kılarken, çocukları cami içerisinde kendilerine hazırlanan çocuk bölümünde vakit geçiriyor. 

Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (10)

Manisalı öğrencilerden doğayla iç içe etkinlik Manisalı öğrencilerden doğayla iç içe etkinlik

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapılarından olan, Muzafereddin İshak Bey tarafından 1366 yılında Mimar Emet Bin Osman’a yaptırılan Manisa Ulu Cami, çocuk cemaati de ağırlıyor. 

Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (11)

Camide çocuk oyun alanı yapıldı

Cami İmam Hatibi Murat Emgener tarafından hazırlanan ve hayata geçirdiği projede, cami içerisinde çocuklar için oyun alanı yapıldı. Anne ve babalarıyla birlikte camiye gelen çocuklar, çeşitli oyuncaklarla donatılan adeta mini bir parka dönüştürülen alanda vakit geçirirken, aileleri de namazlarını kılıyor. Kimi çocuklar da aileleri ile birlikte saf tutarak, namazın maneviyatını öğreniyor. 
Öte yandan gençler de namaz sonrası ve öncesi masa tenisi ve oyun konsolunda vakit geçiriyor.
 

Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (6)

Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (12)Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (13)Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (4)Manisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (5)47Fb88A7 9651 42Aa A1Fb 617Aaabd0E6CManisa’da Ulu Cami’de Çocuk Sesleriyle Şenleniyor (1)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK