Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını Soma’da devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Selçuk Özdağ, çarşı esnafıyla bir araya geldi. 

Özdağ’dan değişim çağrısı

Somalılardan destek isteyen Özdağ, değişim çağrısında bulundu. Özdağ,

“Gelin bir değişime imza atalım. Yalan siyasetinden önce Soma’yı, sonra Manisa’yı kurtarıp Türkiye’ye örnek olalım. Sultan Süleyman sizsiniz, mühür sizde. İstediğinizi gönderir istediğinizi getirirsiniz.” diyerek değişimin adresi olarak kendisini gösterdi. 

Özdağ hükümete yüklendi

Siyasi arenada tansiyonun yükseldiği Manisa’da son günlerde seçim afişlerine yapılan saldırıları değinen Özdağ, hükümete yüklendi.  Bakanların kapı kapı dolaşıp istediğini ifade eden Özdağ,

“Beğenmedikleri parlamenter sistemde, seçimlerin güvenliğini ve tarafsızlığını sağlamak adına içişleri, adalet ve ulaştırma bakanları istifa eder, parti kimliği olmayan biri yerlerine atanırdı. Peki şimdi? Bırakın istifa etmeyi bütün bakanlar gibi bu bakanlar da  İktidar partisi için kapı kapı dolaşıp  oy istiyor.  Hepsini geçtim dışişleri bakanı da bu furyaya katılmış. Dünya ve bölgeniz savaşın eşiğine gelmişken dışişleri bakanı oy avcılığına soyunmuş.” şeklinde konuştu.

Seçim afişlerine yapılan saldırılara  değinen Özadağ, 

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri,  yenilikçi projelerle dikkat çekti Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri, yenilikçi projelerle dikkat çekti

"Tepedekiler böyle yapınca illerde bu bakanlara bağlı bürokratlar, vali ve emniyet müdürleri de İktidar partisi lehine gözlerini kapatıp havaya ıslık çalıyor. Mesela Manisa’da iktidar partisi adayının hiçbir afişine, posterine dokunulmazken bizim her şeyimiz toplatılıyor ve bu iş yetkili bu kişilerin gözleri önünde yapılıyor. Buna da  demokrasi diyorlar, adil bir yarış diyorlar ahlak diyorlar. Geçiniz”  sözleriyle  tepki gösterdi.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK