Dün akşam (22 Şubat 2024) Ak parti Şehzadeler ilçesi belediye başkan adayı Yavuz Kurt’un proje tanıtım toplantısına katıldım. Gardıroptaki gömleklerimden dört tanesini seçip giyip salondaki yerimi alarak izledim. Bu dört gömlek nedir diye soru aklınıza gelecektir doğal olarak. 
 1- Vatandaş olarak(en önemlisi) 2- Daha önce görev yapmış belediye meclis üyesi olarak 3- Daha öne görev yapmış belediye başkan yardımcısı olarak 4- Köşe yazarı olarak. 
Dün geceki izlenimlerime gelince

Yavuz Kurt 
İsim olarak Manisalıların bildiği, tanıdığı bir isim. Kuşaklardır Manisalılar. Annesi, babası, dedesi, ataları Manisalı. Özellikle gençlik yıllarının esnaf kesimince, üniversite sonrası yıllarının da bürokrasi kesimince yakından tanıdığı bir isim. Konuşması akıcı, teklemiyor, kalabalık karşısında heyecanlanıp eli ayağı birbirine karışmıyor. Kendinden emin, özgüveni yüksek. Ses tonu düşmüyor, desibelini istikrarlı tutuyor. Başarılı bir bürokratlıktan sonra, gene başarılı bir belediye başkanı olacağının sinyalleri veriyor. Her ne kadar siyasete ve siyasi söylemlere tam olarak alışmamışsa da bu aşamaları rahatlıkla geçeceğini gözlemleniyor. Dersini iyi çalışmış. Hem siyasete, hem proje tanıtım gecesine iyi hazırlanmış. 

Salon

Her şeyden önce mükemmel bir organizasyon olmuş. Planlı, tertipli onca kalabalığa rağmen izdiham olmadan programa sadık kalarak, ne erken ne de geçe kalmadan iyi bir zamanlama ile bir tanıtım gerçekleştirildi. Salonunu koltuklarının yanı sıra ayakta kalanlar ve salon dışındaki kalabalık tam bir gövde gösterisine dönüştü. Salondan milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütü mensupları ve vatandaşlar vardı. Bence en önemlisi bazı partiye ve siyasete küsmüş olanlarında salonda olmaları idi.

Projeler

Şehzadeler Ak parti belediye başkan adayı Yavuz Kurt’un bizzat yaptığı ve yönettiği sunumda projelerini çok dikkatli dinledim. İçlerinde laf olsun diye yazılmış, çizilmiş, uçuk, kaçık projeler yok.
Şehzadeler ilçesinin dokusuna uygun ve Şehzadeler de yaşayanların hayatlarını kolaylaştıracak, her biri sosyal, fiziksel, teknolojik projeler. Emeklilere, çocuklara, kadınlara, sokak hayvanlarına, öğrencilere, evsizlere, sporculara hitap eden projeler.
Hayvan bakım merkezi, uzay gözlem evi, gençlik merkezleri, otoparklar, Spil cam teras( bu Manisa için çok güzel bir hizmet olacak eminim Uşak ilimizdekinden daha güzel bir terasımız olacak), Spil karavan parkı, Kapalı yüzme havuzu, Gezici sağlık aracı, Şehzadeler kent park, Şehzadeler mobil uygulaması ( bu projede vatandaşın belediye birimlerine en hızlı ulaşma bakımından değerli bir hizmet olacak) başlıca ilk akılda kalanlar olarak sıralayabiliriz.
Zafer Ünal gençlik parkı yer altı otoparkı olarak düşünülen yere çok yakın kapalı otopark var (maski binaların altı) Orası ne derece doğru bir karar olur tartışılması lazım. İllaki de yapılacaksa da parkın yanındaki okulun bahçesinin altıda bu projeye dâhil edilmeli. 
Genel olarak projeler ve sunum güzeldi. Sıkmadan, yormadan tüm salonun takip ettiği, teknolojinin başarılı şekilde kullanıldığı, anlatılanların dinleyenlerin aklında kaldığı bir sunumdu.

Ekibi (Meclis üyeleri)

Belediye meclis üyeleri en az belediye başkanı kadar önemli. Proje tanıtım gecesinde tek, tek tanıtıldılar. Aralarında bir Manisalı olarak tanıdıklarımda var tanımadıklarımda. Belediyecilikte tecrübeli olanlar var.

Sonuç
Daha önceki bir yazımda “Başarılı bir belediye başkanı iyi bir siyasetçiden mi olur yoksa iyi bir bürokrattan mı olur” konusunu işlemiştim. Öncesinde başarılı bürokrat, şimdilerde Ak parti Şehzadeler belediye başkan adayı Yavuz Kurt’u gözlemleyince en azından bürokratlıktaki başarısını siyasete ısındıkça bu kulvarda da göstereceği izlenimini verdi.