Filistin ümmetin kanayan yarası. Sadece ümmetin değil insanlığın kanayan yarası aslında ya da vicdanı olan herkesin tıplı “Zulüm bizdense ben bizden değilim” diyen Rachel Corrie’nin gibi. Ne diyordu ömrünü siyonizmle mücadeleye adamış Erbakan hoca “Kudüs coğrafi bir mesele değil imani bir meseledir.

Süt başka kireç suyu başka derken ne demek istediğini belki o zaman anlamamıştık ama şimdi her geçen güm her geçen olay karşısında daha iyi anlıyoruz Erbakan hocanın ne demek istediğini.

Şimdi buraya nereden geldin diyeceksiniz çok basit. Ömrünün yarısını Erbakan hocanın yanında geçireceksin teşkilat içerisinde küçük Erbakan diye anılacaksın kürsülerin hatibi olacaksın ama ne siyonizmden ne de milli görüşün değerlerinden nasibini almayacaksın çok büyük nasipsizlik.

Ülkesini savunan Hamas’a mücahid diyemeyen mensubu diyen hatta onlara sizin ne gücünüz var ekmeğinizi dahi dışarıdan gönderiyoruz cümlesini hiç çekinmeden yüksünmeden söyleyip iki devletli yapının sorunu çözüp işgalci İsrail’e meşrutiyet tanıtma sevdası da nereden geliyor acaba sayın Bülent Arınç’a.

Bir dip not açıklaması yapayım toprak sattı Filistinliler olayına. Birinci Dünya savaşından sonra Balfour deklarasyonu imzalandı. İngiltere’de Dışişleri Bakanı olan Arthur Balfour’un girişimiyle başlatılan ve sonuçta Filistin’de bir Yahudi devletinin İsrail kurulmasıyla sonuçlanan bir girişimdir. Bunun ardından planlı bir şekilde bölgede ki Arap nüfus imha edildi. Arapların çoğu zorbalıkla yerinden edildi. Evlerini ve arsalarını satmaya zorlandı. Filistin halkı direndi. Bunun üzerine İngiliz yönetim emlak vergisini aşırı derecede arttırdı. Öyle ki vergisi mülkün değerinin beş on katına çıktı. Vergiyi veremeyenlerin mülkleri hacizlendi. İşin esası budur. Bu olay tarihe Filistinliler toprak sattı diye servis edildi.

Şimdi buradan bir kere daha tekrar edelim. İsrail diye bir devlet yoktur. İsrail işgalci teröristtir. Ne bir karış toprağı vardır ne de bir devleti vardır. Başkenti de Cehennemin dibidir. Filistin devletinin toprakları kayıtsız ve şartsız Filistinlilerindir. Tek toprak üzerinde iki devletli bir yapıyı kabul etmiyoruz. Bunu savunanlardan da bizarız. Özgür ve tam bağımsız bir Filistin için başkenti doğu batı demeden Kudüs olan bir Filistin için çalışacağımıza söz veriyorum.

Yiyeceğini dahi biz gönderiyoruz diyen sayın Arınç’a mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin gençleri anlamlı bir mesaj gönderdi. Evinin kapısına gıda kolisi bırakan gençlere “Acıyorum onlara” diye talihsiz bir açıklama yapan sayın Arınç’a sadece şunu diyorum “Acıyorum derken acınacak hale düşmeyesiniz”

Son olarak bir soru sorayım. Sahi 15 Temmuz akşamı televizyon programına şuan sitedeki komşularla sığınaktayız olayları buradan takip ediyoruz diye bağlanan siyasetçi kimdi?

Selam, Dua ve Muhabbetle...