Birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen Aloe Vera bitkisinin nasıl kullanılacağı merak ediliyor. Peki, Aloe Vera bitkisi nedir? Nerelerde yetişir? Aloe Vera bitkisinin faydaları ve yan etkileri nelerdir?

Aloe vera bitkisinin kalın, dikenli dış tabakasının altındaki jel dokusu, vitamin, mineral, antioksidanlar ve amino asitlerle doludur. İçeriği açısından oldukça zengin olan Aloe Vera bitkisine nemlendiricilerde, duş jellerinde, traş kremlerinde ve güneş kremlerinde rastlamak mümkündür.

Aloe Vera seralarda ve topraklı bölgelerde yetişebilir. Aynı zamanda da Aloe Vera bitkisi evde saksıda da yetiştirilir. Güneşli havaları ve kuru toprağı seven bu bitki daha çok Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetişir.

Aloe Vera’nın faydaları nelerdir?

Aloe Vera bitkisi antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahiptir dolayısıyla yaraların iyileşmesini oldukça hızlandırır. Diş plaklarını azaltmaya aynı zamanda da ağızda oluşan aftların tedavisine yardımcı olur. Sindirime de oldukça yardımcı olur.

Peki bu kadar faydasının olmasına rağmen zararları var mı? Tabii ki var. Aloe Vera’nın fazla ve bilinçsiz kullanımından kaynaklı yan etkileri olabiliyor.

Örneğin;

Cilt üzerine fazla kullanılan Aloe Vera cildi tahriş edebilir.

Ağızdan kullanıldığında müshil etkisi olan Aloe Vera, kramp ve ishale neden olabilir.

Birkaç günden fazla Aloe tüketen kişilerin kanında elektrolit dengesizliklerine neden olabilir.

Yüksek dozda kullanımı böbreklere zarar verebilir.

Alkol ile birlikte kullanılmamalıdır.

Ağız yoluyla alındığında kadınlarda adet dönemi kanamalarını arttırabilir.

Uzun süreli Aloe Vera kullanımı potasyum kaybına neden olabilir.

Güvenliğine dair henüz tam olarak kanıtlar bulunamadığından, Aloe Vera takviyeleri; özellikle çocuklar, hamile veya emziren kadınlar tarafından ağızdan kullanılmamalıdır.