Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte deniz mevsimi de açıldı. Her zaman yazılarımda sizlere katkısı olabilecek konulara ve inmeye çalışıyorum. Bu haftaki yazımda kalıcı bronzluk isteyenlere cildimizi besleyen, nemlendiren, pul pul olmasına engel olan, etken maddeleri sayesinde cildimizi hem  besleyip, hem yeterli neme ulaşmasını ve kalıcı bronzluk sağlamasını sağlayacağımız çok güzel bergamotlu bronzlaştırıcı tarifi vereceğim. Güneş preparatları bronzlaştırıcı, pigmentasyonu kontrol edici, Güneş banyosundan sonra nemlendirici ve koruyucu maksatlarla da kullanılabilir güneş ışığı d vitamininin sentezini katalize eder. Ancak uzun süre Güneş ışınlarına maruz kalmanın ciltte renk bozulmaları cilt kanseri gibi önemli zararları görülebilir. Bronzlaşmanın moda olarak itibar görmesi, bunun sağlıklı bir cildin göstergesi olduğunun sanılması bu sebeple bronzlaşmak için uzun süreli Güneş banyoları yapılması cilde çok zararlıdır. Oysa ciltte bronzlaşma, da cildin hasara uğradığını işaretidir. Ama benim size vereceğim tarif ile günde 15 dakikalık Güneş banyosuyla ve hatta banyodan sonra hazırlayacağımız yağ ile cildimizi renk değişimine pigmentasyonun a hiç zarar vermeden hatta besleyerek elde etmiş olacağız. İçine kullanacağımız bergamat: parfüm gıda sanayisinde , şekerlemeler de esansiyel yağının ekstrasyonu ile olur. İçerik maddesinde bulunan monoterpen lenolin, limon en,terpinen çıksın zi beslerken kalıcı bronzluk sağlar.
Havuç:Havuç Suyu, Güneş Hasarını Önler ve Tedavi Eder. Cilde uygulanacak havuç suyu, anti-oksidan içerdiği için güneş hasarlarından korur. ...
Havuç Suyu, Enerji Seviyesini ve Metabolizmayı Geliştirir. ...
Havuç Suyu, Sivilceleri Azaltır. ...
Havuç Suyu, Kollajen Üretimini Uyarır. ...
Havuç Suyu, Cilde Işıltı Katar.
Karanfil:cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan karanfil kökü, cilt lekelerinin de iyileşme sürecinde oldukça etkilidir. Şimdi tarife geçelim bir şişe bergamot yağı bir şişe havuç yağı bir şişe karanfil yağı ve saf zeytinyağı zeytinyağı kokusunu sevmez iseniz bunu cansın bebe yağıyla da yapabilirsiniz.
250 miligram zeytinyağı ya da cansın bebe yağı içerisine bir şişe bergamot yağı bir şişe havuç yağı 1 tatlı kaşığı karanfil yağı katılarak güzelce karıştırılır ve kullanıma hazırdır. Yazınız güzel huzurlu ve mutlu sağlıklı geçsin şifa olsun İnşallah her birinize sevgiler saygılar.