Hayatta her şeyin Bir kokusu vardır.
Sevginin ,mutluluğun, güzelin paylaşımın bir duygusu olduğu gibi, yalanın ,ihanetin, dedikodunun, gıybetin de bu duygular eşliğinde vücudumuzun hormonlarını etkileyerek dışarıya verdiği bir koku vardır.
Sadece yediklerimizi dışarıya koku olarak aktarmayız. Duygularımızı da koku yoluyla aktarırız.
Eğer güzel kokmak istiyorsak ilk önce yediklerimize sonra söylediklerimize sonra duyduklarımıza dikkat etmeliyiz

Yemek yaparken bile yemek henüz pişmemişken kokusundan anlarız çok güzel bir şeyler pişiyor burnuma mis gibi koktu  geliyor deriz. Bir yemeği yaparken elimizdeki malzemelerin Güzel taze haramsız olması Bir de yapılırken dua okunması o yemeğin lezzetini kokusunu değiştirmez mi....?
Bizler toplum içerisinde yaşarken ahlak kurallarına aykırı olan olaylardan durumlardan kaçınırız , ahlak kuralları içerisinde ayıp kelimesini çok fazla kullanırız bu doğru mudur 

Ya din kurallarına göre günahlardan kaçınmazmiyiz.
Hukuken suç oluşturacak davranışlardan da kaçınırız.

Hayatta hepimiz bunları yapabiliriz ahlaken ayıp, dinen günah, hukuken suç olan dürtülerden uzak durduğumuz zaman. Ruhumuzda ve duygularımızda kendimizi sosyal veya aile çevresi içerisinde nasıl hissederiz? Peki iyi hissettiğimiz her duygunun bizim vücudumuzda açılımı nedir sizce? Evet bu haftaki yazım koku ama bu dediklerimin tüm yaşayışın içerisinde olumlu etkileri vardır.
Her yönden stabil edilmiş duygular, dengelenmiş beden ve ruh sağlığı meydana getirir.
Her birimiz yaşamışızdır korkunca kalbimiz küt küt atar heyecanlanırız, vücudumuzdaki ısı artar, terleme başlar. Ve bunlar da yediklerimiz de birleşince bir koku oluşur. Vücudumuzdaki her çalışan organın vücudundaki tepkiyle orantılı bir koku yayılır. Peygamber efendimizin, gül gibi kokması duygularının ahlakının bedene yansıması değil midir.amber, uhud ve misk kokuları gibi kokmak güzel ahlak ile olur sen doğru oldukça yalansız rüyasız yaşadıkça vücudundaki her şey olması gerektiği gibi olur nsanoğlu mis kokuludur bebeklerin kokusunu bilirsiniz her biri mis gibi kokar .

Henüz yalan yok Riya yok kandırmak yok , beklenti yok, çıkar yok geriye kalan mis gibi kokan insan evladı var. Aynı õzümüz gibi ..... Özümüz temizdir berraktır....
Her birimiz davranışlarımızdan önce duygularımızdan sorumluyuz kısacası niyetlerimizden düşüncelerimizden sorumluyuz..
Bu sorumluluğun farkına vardığımız andan itibaren etrafa yaydığın ışık ve koku eş zamanlı olarak değişecektir.

Hayatta herkes güzeli ister iyi  olanı ister. O zaman ilk kendinden başla bırak etrafına amber kokusu yayılsın.
Cennet işte burada başlar iyi insanların olduğu her yer gittiği her yer cenneti beraberinde getirir.
Her birimize şifa olması dileğiyle Hoşça kalın.