Biz farkında olsak ya da olmasak da hava durumunda yaşanan değişiklikler bizi fiziksel ve psikolojik olarak etkileyebiliyor. Sonbahar ve kış aylarında yaşadığınız halsizliğin ya da ilkbahar aylarında yaşadığınız alerjik sağlık sorunlarının nedeni mevsim değişiklikleri dir.
Mevsim değişikliklerinin vücudumuzdaki etkisi de sıcak ve soğuk hava geçişlerinde vücudumuzun savunmasız oluşudur öksürük hafif baş ağrısı burun akıntısı boğaz ağrısı halsizlik isteksizlik gibi semptomlara sahip olmamıza neden olur.
Soğuk algınlığı üst solunum yollarını etkileyen bir hastalık olduğu için astım bronşit ve alerjik hastalıkların da tetiklenmesine neden olur.
Özellikle bu aylarda mevsim geçişlerinde c vitamini kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor. Vücudumuz, normal fizyolojik fonksiyonlar için C vitaminine ihtiyaç duyar. C vitamini Bir antioksidan olarak vücudu serbest radikallerin ve toksinlerin çeşitli zararlı etkilerinden korur.  

C Vitaminin Sağlık Üzerine Etkileri Nelerdir? 
Soğuk algınlığının süresini kısaltır, tedaviye destek olur. 
Bağışıklık sistemine katkı sağlar. 
Kolajen sentezini uyarır ve yara iyileşmesinde süreci hızlandırır. öyleyse ameliyat veya ufak yaralanmalarımızda da c vitamini ne başvurmalıyız
Demir emilimini arttırır. 
Yoğun fiziksel egzersiz sırasında ve sonrasında bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur. 
Yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. grip veya soğuk algınlığımızdaki halsizliğin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktı
Şimdi şu an şu anda bolca ulaşabileceğimiz portakal ve mandalina tam bir c vitamini deposudur. 
Limon
Brokoli
Maydanoz şu mevsimde çok sık kullanabileceğimiz besinler arasındadır.
Soğuk algınlığı için zencefil bal ve limon üçlüsü 
Harika bir drog olarak karşımıza çıkıyor haftaya size sürekli dolabınızda tutabileceğiniz tam bir c vitamini deposu soğuk algınlığına karşı harika bir drop tarifi vereceğim her biriniz şifada sevgi de huzurda kalın hoşça kalın.