İncir ve zeytinin insan hayatı için hem gıda, hem meyve, hem ilaç, hem ticaret açısından faydaları pek çok olan meyvelerin en güzel ve mübareklerinden olduğunu  kur'an-ı Kerim'in ayetlerinde yer vermesinden de anlayabiliyoruz .
İnsan yaşamak için maddi ve manevi gıdaya muhtaçtır. Maddi gıdaların en önemlileri tatlı ve tuzlu veya yağsız ve yağlı yiyecekler, bunların en güzelleri de meyvelerdir. İşte incir ve zeytin  meyvelerin en faydalı ve en mübarekleri olmak itibariyle özel durumlarına veya özeli zikredip geneli kastetmek yoluyla tatlı veya tuzlu, yağsız veya yağlı genellikle önemli yiyecekleri temsil edecek birer misal; Tur-i Sina ve Beled-i Emin de manevi gıdalara yer olan mübarek mevkileri olmalarından dolayı da bunlara yemin edildiğini anlayabiliyoruz.
İncir ve zeytin genel itibarıyla insan vücuduyla özdeş yani vücudumuzda tanımlı DNA mıza kayıtlı yiyeceklerin başında gelmektedir.
Zeytin ve incir ağaçları doğaya ters çalışırlar.
Bütün bitkiler gündüz oksijen verirken, zeytin ve incir agacları karbondioksit salınımı yapar. Gece ise diğer ağaçlar karbondioksit verirken, zeytin ve incir ağaçları ise oksijen vermeye başlar. İncir ağacı yapraklarını döker ama zeytin ağacı hiçbir zaman yapraklarıni dökmez .

Zeytin ağacı ile incir ağaçları aynı dönemde meyve verir. Bu dönem zeytin sineğinin üremeye başladığı zamanlardır.
Zeytin sineğinin, zeytin ağaçları ve zeytin meyvesine zarar vereceği dönemlerde, iyice olgunlaşan incir ağaçlarının meyveleri bal dökmeye başlar. İncirin balı, zeytin sineğine cazip gelir ve zeytin yerine incir meyvesini tercih eder. Zeytinliklerdeki incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker. İncir balını yiyen zeytin sinekleri bir süre sonra zehirlenerek ölür. O yüzdendir ki zeytin ağaçlarının arasına mutlaka 3-4 tane de incir ağacı dikilir.
Teknik olarak incirler; ters çiçeklerdir. İncir ağaçları; badem, kiraz ve diğer meyve ağaçları gibi çiçek açmazlar. İncir yediğinizde birçok meyvenin tadını almanızda onun özel yapısı ve özel konumundan dolayıdır. Zeytin ağacı başlı başına bir yaşam hikayesidir yaşam ağacı ölümsüzlük iksiri de denilir ayrıca Yunan mitolojisinde tanrıların Savaşı'nda bile zeytin ağacı zeytin dalı geçmektedir.

Zeytin dalı tarihte kutsallığın, bolluğun, bilgeliğin, barışın, başarının, zaferin ve sağlığın sembolü sayılmıştır. Savaşta, kavgada ve diplomaside taraflar arası “zeytin dalı uzatılması” tarafları barışa, ateşkese ve kavgayı sonlandırmaya davet anlamını taşır. 
Helenistik çağda kutsal kabul edildiği ve bu ağaca zarar verenler ya da kesenlerin ya ölümle cezalandırıldığı ya da sürgüne gönderildiği yine bu bilgiler arasındadır.
Zeytin ağacının yeryüzünde ilk ağaç olduğu da söylentiler arasındadır.
Varoluştan beri zeytine ve incire atfedilen değerin son zamanlarda unutulmuş olması. İlginçtir.
Ya da unutturulmuş olması mı bizi düşündüren tarafı olmalı.
İklim koşulları oldukça verimli olan türkiye'mizde zeytin ağacına daha fazla önem verilmeli diye düşünüyorum yazının başında belirttiğim gibi hem ticari açıdan hem de sağlık açısından olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır size önümüzdeki haftaki yazımda etken maddelerinden ve ikisinin karışımıyla harika bir iksirden bahsedeceğim bağışıklık sistemimizi güçlendiren aynı zamanda gençliğimize kuvvetimize güç katacak bir ilaç.
Önümüzdeki hafta görüşmek üzere kendinize iyi bakın . Her daim sevgide ve en güzeline emanet olun.