Bu üçlüye dikkat...!

Tüm dünyayı etkisi altına alan insanların sosyal yaşantısını etkileyen psikolojisini bozan insanları birbirinden uzaklaştıran bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Korana, size vereceğim bu bitki karışımı ile bağışıklık sisteminizi güçlendirip koronaya dur diyebiliriz. Eğer korona geçirmiş iseniz de ciğerlerimizin tekrar yenilenmesi için bu üçlüye kullanabiliriz ve mükemmel sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

İlk önce bağışıklık sistemi nedir? 

Bağışıklık sistemi, bize hayatta tutan tüm organlarımızın en iyi halinin en iyi şekilde çalışması bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Bağışıklık sistemimizi zayıflatan etkenlerden en önemlisi psikolojik ve ruhsal sağlığımızın bozulmaması, her şeye etken olduğu gibi eğer sağlam bir psikolojiye ve ruh haline sahip isek hayata gülümseyerek bakıyor isek, tüm hastalıklar bizden uzaklaşıyor. Tüm negatif insanlar bizden uzaklaşıyor. 

Demem şu ki, bütün olayların baş kahramanı biziz aslında. Ne kadar gülümsediğimizle, ne kadar neşeli keyifli olduğumuzla ilintili. Her halinden memnun olan insanların hastalığa yakalanma riski neredeyse sıfır. O zaman bunu neden kendimize yapıp, kendi sağlığımızı bozup, hayatımıza kin nefret ve fesatlığı sokuyoruz. Umarım bir gün hepsinden temizleniriz.

Zencefil, limon ve bal.

Bu harika üçlü, üçü de antioksidan yönünden çok zengin ve karaciğer dostu. 

Sizlere vereceğim bu tarif ile hem ruhunuzu, hem bedeninizi tüm hastalıklardan koruyabilirsiniz ama ilk önce kısaca zencefil limon ve bal dan söz etmek istiyorum. Çünkü ne kullandığınızı bilir ve inanırsanız onun size şifa olacağına inanır inançla birlikte daha iyi işleyeceğini inanın. Çünkü yapılan birçok denekte hiçbir ilaç kullanılmayıp sadece su veriliyor. Ama içerisindeki su değil de, onun hastalığına iyi gelecek bir ilaç olduğu yeni keşfedildiği denekler üzerinde anlatılan ve inanmalarını sağlayan cümlelerle bu ilaçlar veriliyor. 

Yani su veriliyor, ama bu insanlar onları tedavi edecek ilaç verildiğini düşünerek kullanıyorlar. Sonuç iyileşiyorlar. O yüzden inanmanızı sağlamak istiyorum.

Zencefil:

Mide bulantısını hafifletir, soğuk algınlığı ve gripte kullanılır. Sindirimde fayda sağlar, aşırı gaz birikimini önler, astım ve bronşiti hafifletilir, kilo vermenize yardımcıdır ve en önemlisi karaciğeri korur. Zencefilin kökü, baharat ve ilaç olarak kullanılır. Tıbbi aromatik bitkiler de sıkça ilaçların içerisinde ihtiva eder, çok yıllık bir bitkidir.

Çok iyi yetiştirilen zencefil, aromatik yağlar bakımından da zengindir. İçerisinde kalsiyum, demir, D vitamini, magnezyum içerir. Yüklü miktarda antioksidan barındırır. Taze zencefil kullanmamızın sebebi de etken madde bakımından daha zengin olmasıdır.

Limon: 

Turunçgiller familyasından olmaktadır, çok yıllık bir bitkidir. Küçük yapraklıdır, yapraklarını dökmeyen bir ağaç türüdür. İçinde çok sayıda besleyici madde bulunur. C, B6, A ve E vitamini, folik asit, Bakır, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Potasyum, Çinko, Fosfor ve Protein içeren limonun birçok alanda kabukları dahil kullanımı vardır.

Yapısında karmaşık antioksidanlar bulunur. Kanserle savaşır, limonun kabuklarını tuz ekleyip hiç yatak odanıza koymayı denediniz mi, bilmiyorum? 

Limon kabuğundaki etken maddeler özellikle linolin sayesinde uçucu yağlarla birlikte daha rahat bir uyku çekmenizi sağlayacak ve huzurlu bir uyku verecektir. Stres birçok insanın genel sorunudur, yatakta dönüp durmanıza yol açan stres ve anksiyete gibi durumlar uyumanızı güçleştirir ama limonun kabuklarıyla bunlardan arınabilirsiniz.

Bal: 

Balın besin değerleri kolesterolü düzenler doğal tatlandırıcı olarak kullanılır. Kilo vermeye yardımcıdır, doğanın enerji arttırıcı bir ürünüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan içerdiğinden dolayı kansere karşı korur. Bal beyni güçlendirir, yani alzaymır hastaları için de rahatlıkla kullanılabilir. Midede ülser gibi hastalıkların iyileşmesinde önleyici göreve sahiptir. İçerisinde B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri ihtiva eder. Vitamini yönünden oldukça zengindir.

Şimdi size hazırlatacağım bitki çayına geçelim.

50 gram kadar zencefil rendelenir, içerisine 2 tane limon sıkılır ve üzerine 2 bardak kadar bal eklenir. Karanlık bir ortamda 2 gün beklenir. Bir kavanozun içerisinde sonra her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı bu karışımdan alınır. İsterseniz sıcak suyun içerisine koyup çay olarak da tüketebilirsiniz. 

İşte size harika bir mucizevi karışım. Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir, hem sinir sisteminizi güçlendirir, hem kilo vermenize yardımcı olur. Üstelik karaciğer dostudur.

Umarım her birinize şifa olur.

Sevgide, saygıda ve şifada kalmak dileğiyle, hoşçakalın…