Demirci’de Mor Püsküllü Enginar Projesi’nde ilk hasat yapıldı. Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılı “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” (TAKEP) kapsamında Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayata geçirildi.

Demirci’de Takep Ilk Enginar Hasadı Yapıldı (1)

Yeşildere Mahallesinde gerçekleşen hasat programına; Demirci İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Demirci İlçe Belediye Başkanı Erkan Kara, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Çetinkaya, Demirci İlçe Sağlık Müdürü Umut Otlu, Demirci Jandarma Komutanı Uğur Can Şahin, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, muhtarlar ile konu sorumlusu teknik personeller katıldı.

Demirci’de Takep Ilk Enginar Hasadı Yapıldı (2)

Toplam 4 bin 264 fide dağıtılmıştı

Proje kapsamında, 22 Eylül 2023 tarihinde Öksüzlü Mahallesi üreticilerinden Mustafa Kula ve Yeşildere Mahallesi üreticilerinden Serkan Gökçeye toplam 4.264 adet İspanyol çeşidi enginar fidesi, teslim edilmişti.

Demirci’de Takep Ilk Enginar Hasadı Yapıldı (4)

Başkan Balaban’a ilk halk gününde yoğun ilgi Başkan Balaban’a ilk halk gününde yoğun ilgi

Proje ilşkin  geçen yıl teslim edilen fideler Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilmişti. 

Öte yandan, bu proje ile tarımsal ürün yelpazesinin genişletilmesi ve çiftçilerin ekonomik getirisi yüksek ürünler üreterek gelir düzeylerinin artırılması amaçlandı.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK