Manisa Hatice Görgülü İlkokulu, Erzurum Yıldızkent İlkokulu, Erzurum Barboros H.P İlkokulu iş birliği ile uygulanan “Anlıyorum Anlatıyorum Yazarlarla Söyleşiyorum” isimli e Twinning Projesi tamamlanıyor. Ortaklar şu sıralar işbirliği içerisinde kendi kitaplarını yazarak bir e book çıkarıp kitaplarının basılmasını hedefliyor. Proje; öğrencilere severek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, aktif öğrenmeyi sağlamak, eleştirel düşünme becerisi kazandırmak, web 0.2 araçlarının aktif kullanımını sağlamak, tartışma, yorumlama becerisi kazandırmak gibi 21. yüzyılın temel amaçlarını hedef alıp proje ortaklarıyla seçilen kitapların okunup içeriğiyle ilgili yapılan ortak etkinlikler sonunda kitabın yazarıyla söyleşi ve imza gününü esas alıyor. Projenin son aşamasında ise öğrencilerin küçük birer yazar olma yolunda işbirlikçi bir çalışma ile kendi kitaplarını yazmalarını sağlayarak bir e-book yapmaları hedefleniyor. Proje 8-11 yaş aralığını kapsayıp, Manisa Hatice Görgülü İlkokulundan Hatice Uyar, Yıldızkent İlkokulundan Elif Aksu, Şengül Aktaş, Müjde Özdoğan, Barbaros H.P İlkokulundan Mehmet Aksu, Fatma Korkmaz, Murat Özer, Sinan Çınar, Mine Kobaza öğretmenlerinin katılımıyla yapılıyor.

 YAZARLARLA SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Projede okunan kitapların yazarlarıyla söyleşi ve imza günü etkinlikleri öne çıkıyor. Proje ortaklarının çoğunluğunun Erzurum’da olması sebebiyle, Erzurum’da yapılan “Benim Zürafam Uçabilir” kitabının yazarı Mert Arık ile söyleşi ve imza etkinliğine yaklaşık 800 kişi katılmış olup Manisa Hatice Görgülü İlkokulu 2/D sınıfı online katılım sağlandı.

WEB 2.0 ARAÇLARINI KULLANMALARI SAĞLANIYOR

Yine Erzurum’da yapılan “Gizemli Öğretmen” kitabının yazarı Mehmet Özcan ile söyleşi ve imza gününe yaklaşık 1400 kişi katılmış olup Hatice Görgülü İlkokulu 2/D sınıf online olarak katılım sağlandı.  Ayrıca çocukların teknolojiyle iç içe olup web 2.0 araçlarını kullanmaları da göze çarpıyor. Projedeki diğer çalışmalar şöyledir; Kitap okuma etkinliği,5N1K etkinliği, hikaye haritası oluşturma, zürafamı çiziyorum etkinliği, atık malzemelerle zürafa maskotu oluşturma, kitap ayracı oluşturma, anlamı bilinmeyen kelime kutusu, kitaba yeni bir son yazma etkinliği, yazara sorulacak sorular etkinliği, Tutum Yatırım ve Türk Malları Etkinliği, kitap yazarları ile söyleşi, sesli kitap çalışması, içerik tahmini, wördart kelime bulutu etkinliği, güvenli internet etkinliği, istasyon etkinliği, akrostiş çalışması (google documants),yeşil karavan puzzle (jigsawplanet),e book yazma çalışması (Storyjumper), Kütüphaneler Haftası etkinliği. HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim