Manisa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor (2)

Törene, Manisa Valisi Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Baro Başkanı Ümit Rona, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor (5)

Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, yaptığı konuşmada,

"Öğrencilerim, hanımefendiler, beyefendiler çok kıymetli milletçe büyük bir gurur ve sevinçle kutladığımız, milli irademizin temsil edildiği Büyük Millet Meclisi'nin açılışı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. yılı kutlama programına hepiniz hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Hürriyet aşığı Türk milletinin, vatan sevgisi, imandandır düsturuyla kanıyla, canıyla, mücadele ederek, hakimiyet kayıtsız şartsız, milletindir hakikatini ilan edilişinin yıl dönümüdür 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım şiarıyla, demirden dağları eriten, şanlı milletimin, garbın afakını saran çelik zırhlı duvarın yıkıp geçtiği, millet iradesi üzerinde hiçbir şeyi kabul etmediği günün yıl dönümüdür 23 Nisan. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çocuklarımıza ve gençlerimize cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz" dediği mesajıyla 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılışını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kıymetli çocuklarımıza hediye ettik. Bu bayram dünya üzerinde çocuklarımıza adanmış ilk ve tek bayram olarak önemli bir yere sahip. Tek başına bu bakış açısı bile demokrasinin tesisinde ikame ve idaresinde Türk milletinin çocuklarına duyduğu derin güvenin köklü bir nişanesidir. Geleceğimiz, gençlerimiz, sevgili çocuklarımız, bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için bize gurur günüdür. Gözyaşının eksik olmadığı mazlum coğrafyaların ülkemize yönelik umut dolu bekleyişleri güçlü Türkiye'ye mikrofonu alıp liderliğe ve inancımızda olan inancımızı hep birlikte tutmaktadır." ifadelerine yer verdi.  

Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor (4)

Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor (6)

Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor (7)

Manisa’da 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor (1)

Uğurelli’nin konuşması sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bayram mesajı okundu. Daha sonrasında ise, şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Gün boyu devam edecek olan gösteriler, büyük beğeni aldı.

Turgutlu Belediyesi ‘En güzel erik’ yarışması düzenliyor Turgutlu Belediyesi ‘En güzel erik’ yarışması düzenliyor

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK