Manisa’da AFAD Manisa İl Müdürlüğü, il genelindeki otizmli bireyler ve aileleri için  ‘Otizmli bireylerle Afet anında doğru iletişim eğitim’ projesini hayata geçirdi. 

İspanya ile koordineli hayata geçirilecek olan Erasmus+KA122 adını içeren Avrupa Birliği projesi kapsamında proje AFAD İl Müdürlüğü Konferans salonunda başladı.

Proje ile otizmli bireylerin ve ailelerinin olası deprem ve benzeri afetler karşısında can kaybını minimum düzeye indirgenmesi amaçlıyor.

Manisa’da Otizmli Bireyle Afet Eğitiminden Geçti (8)

Proje ile farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten AFAD Manisa İl Müdürü Osman Pıhtılı, “Bu projeyi il genelinde yaygınlaştırmak için Otizmli bireylerin eğitim aldığı Rehabilitasyon merkezlerini içine alacağız. Burada hedeflediğimiz farkındalık yaratmanın da ötesinde toplumumuzda böylesi bireylerinde olduğu onlarında olası deprem ve benzeri afet olayları karşısında aileleri ile birlikte alacakları tedbirleri anlaşılır kılınmasını sağlamaktır.” ifadelerinde bulundu.

“Hep birlikte aşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın”

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Fırat Şen, proje kapsamında gittikleri İspanya’da otizmliler başta olmak üzere diğer engelli gruplarına yönelik farkındalık hareketlerinin ülkemizde hayata geçirilmesinin doğru bir yol olduğunu ifade ederek, bu projenin buna ciddi katkı sağlayacağının altını çizdi. AFAD olarak otizmli bireylerin günün 24 saatinde yanında olacaklarını belirten Şen,

 “Otizmli bireyle bu toplumun olmazsa olmazlarıdır. Depremler ve benzeri afet olayları karşısında Otizmlilerin paniğe kapılmadan yapması gerektiği şeyler var. Siz Otizmli Dernek ve aileleri ile birlikte bunları hep birlikte aşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın.” şeklinde konuştu.

Alaşehir'de mahkemeden satılık arsa Alaşehir'de mahkemeden satılık arsa

Manisa’da Otizmli Bireyle Afet Eğitiminden Geçti (7)

“Bize bir adım gelene bizlerde sevgimizle yüz adım geliriz”

 Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör ise, 

 “Manisa’da azımsanmayacak düzeyde otizmli bireyler bulunuyor. Bu bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu kuruluşlarında böylesi projelerle bizlerin hayatını kolaylaştırmaya, üzerimizdeki yükü hafifletmeye yönelik çabaları takdirle karşılıyoruz. Bize bir adım gelene bizlerde sevgimizle yüz adım geliriz.” İfadelerinde bulundu.
 

Manisa’da Otizmli Bireyle Afet Eğitiminden Geçti (3)

Manisa’da Otizmli Bireyle Afet Eğitiminden Geçti (9)

Manisa’da Otizmli Bireyle Afet Eğitiminden Geçti (9)Manisa’da Otizmli Bireyle Afet Eğitiminden Geçti (6)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK