Yüzyıllardan beri insanlar müziği duygu ve düşüncelerini aktarımında, sosyalleşmede, hüzünlenme de, ya da sevincini ifade ediminde müzik eşliğinde dans edip şarkılar söylemiş ve ruhun ilacı olduğunu düşünmüş ya da düşünememiş onu bilemiyorum. Ancak Osmanlı döneminden bu yana ki Avrupa'da o zamanlar ruh hastası olarak görünen insanlara ruh sağlığı bozuk diye içine şeytan girdi gibi sözlerle dışlanmışlar. Ama Osmanlı da şifahaneler de ruhsal bozukluk hastalıklarının bir duygu durumu olduğu anlaşılmış ve duygularımızı harekete geçiren müzik kullanılmıştır Yunanca bir terim olan müzik Türkçede musiki olarak geçmektedir. felsefi açıdan bakar isek, Pisagor a göre öfke ve umutsuzluk durumlarında müzikten oluşmuş armonileri onların dengelerini sağlamakta önemli rol aldığını vurgulamıştır. Metafizik kurallarına göre ise,: şu an ses frekanslarının ve insan frekansını ölçebilir hale getiren aletler bulunmaktadır. İnsan frekansını bozan b insanın Duygu durumunu Bozan duygularını inciten onu negatif düşüncelere iten tamamen duyguların insan psikolojisinde hissediliş tarzıdır. İnsan frekansının normalde 58-60 mgh olması gerekir hasta olan insanların grip olanların örneğin ölçümlerde 52 çıkmıştır. Yapılan bir araştırmada 25'i bulan düşüş insan ölümünü gerçekleştirmektedir. Peki bizim insan frekansımızı çıkartan bizi daha mutlu hissettirip duygularımızı eşitleyen nelerdir? Aslında bütün yazılarımda bunlardan bahsediyorum doğada yürümek, güzel sözler, vücudumuzdaki meridyen noktalarına baskı uygulamak, bitkilerden yararlanmak tütsü kullanmak, Gül kokusu kullanmak o kadar fazla var ki kısacası binlerce kez şükürler olsun yeter ki sen çözüm ara ama müzik gerçekten ruhun gıdası ama sözlü müziği asla önermiyorum çünkü sözler bilinçaltımıza kaydoluyor sözsüz müzik frekansımızı yükseltir duygularımızı eşitler içimize bir coşku verir ve hastalıklarımızın en önemlisi hem iç hastalıklarımızı hem de ruhsal hastalıklarımızı tedavi eder bunlar için yapılan araştırmalardan şimdi sizlere sunacağım hepsi harika.
Felç 1000 ile alakalı nörolojik hastalıklar  enfeksiyon hastalıkları ve baş ağrısı için:RAKS müziği gece yatarken özellikle dinlenilmesi önerilmektedir.
Doğum sancısı diş ağrısı yaralanma gibi ağır sancılı ağrılı dönemlerde,: Hicaz makamı.
Uykusuzluk uyuyamama uykuya geç dalma gibi sorunlarda .Uşak makamı.
İç hastalıkları mızda kalp ,akciğer, damar sertliği ,damarların iltihabik gibi durumlarda, kalpteki ritim bozukluğunda., Hüseyni makamı. Sabah öğle akşam günde 3 kez dinlenilmesi önerilmektedir. Zihni açan ,zekayı hafızayı güçlendiren, bunamayı iyileştiren ve erteleyen,,; istifa han makamıdır. Düşünceyi yönlendirmede talimatları algılamada ve olumlamalar yaparken kullanabileceğimizi inandığımda Büzürk makamıdır. Her derdin bir çaresi vardır Her hastalığım her duygunun her düşüncenin Yeter ki buna inan elbet bir yolu bulunur Ne güzel demiş Mevlana küsmek darılmak kavga için bahaneler bulmayın sevmek ve sevilmek için öareler arayın. Umarım her birinize fayda yarar ve şifa sağlar her birinize sevgiler saygılar şifa ile kalın.