Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesi Yarhasanlar Mahallesi’nde, eski adliye lojmanlarının yıkılması ile oluşan belediyenin girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğünden tahsis edilen, 1.453 m2’lik alanda,  16 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçiriliyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Binamız estetik görünümü ve çok fonksiyonlu yapısıyla,  gençlerimizin ve halkımızın hizmetinde olacaktır.  Hemşerilerimizin geniş kütüphanesinden faydalanabileceği, gençlerimizin kitap okuyacağı, ders çalışacağı, gençlik merkezi’ndeki etkinlik ve kurslardan istifade edebilecekleri, şehrin tam kalbinde, yürüme mesafesinde güzel ve modern, son teknoloji ile donatılmış bir mekan olacak” dedi.



Manisa’da Şehzadeler Belediyesi gençliğe değer veriyor. Şehzadeler Belediyesi tarafından eski Adliye’nin arka tarafına Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi yapılıyor. Temel atma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsün Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, katıldı.


16 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediye olarak her zaman gençlere değer verdiklerini söyledi. Çelik, “Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesi Yarhasanlar Mahallemizde, eski adliye lojmanlarının yıkılması ile oluşan belediyenin girişimleri ile Milli Emlak Müdürlüğünden tahsis edilen, 1.453 m2’lik alanda,  16 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçiriliyor. Manisa’mızın ve Şehzadelerimizin kalbinde, temellerini attığımız tesisimizin mimarisinde, geleneksel mimari öğeler kullanılmıştır.  Binamız estetik görünümü ve çok fonksiyonlu yapısıyla,  gençlerimizin ve halkımızın hizmetinde olacaktır.  Hemşerilerimizin geniş kütüphanesinden faydalanabileceği, gençlerimizin kitap okuyacağı, ders çalışacağı, gençlik merkezi’ndeki etkinlik ve kurslardan istifade edebilecekleri, şehrin tam kalbinde, yürüme mesafesinde güzel ve modern, son teknoloji ile donatılmış bir mekan olacak. Binamızın teknik özellikleri şu şekildedir.  Binamız bodrum kat dahil 4 kattan oluşuyor. Toplam kapalı inşaat alanı 2286 m2’dir.  Binamızın bodrum katında, enerji odası, elektronik ve haberleşme odası, modüler su deposu, kazan dairesi ve diğer, teknik birimleri bulunduran 103 m2 lik teknik bölüm,  gerek arşiv, gerekse depolama hizmeti görecek olan 340 m2’lik depo bulunacaktır.  Zemin kat toplam 577 m2’lik bir alandan oluşacak ve burada 444 m2’lik millet kütüphanemiz yer alacaktır. Kitap okumak isteyen vatandaşlarımız, ders çalışmak isteyen öğrencilerimiz, araştırmacılarımız buradan istifade edebilecekler.  Bu kütüphanemiz okulların açık olduğu dönemde 24 saat halkımıza hizmet verecek.  Son teknoloji elektronik sistemler ile donatılmış olacak olan bu alana gelen vatandaşlarımıza numaratörler aracılığıyla birer numara verilecek ve bu sayede kişi hangi masaya oturacağını bilecek.  Yine bu şekilde kişinin kullandığı masayı ne kadar süre ile kullandığının da takibi yapılacak. Kullanılan masa yarım saat boş bırakılırsa oradan yararlanmak için bekleyen bir diğer vatandaşımız o masaya yönlendirilecek.  Bu katta ayrıca yer alacak ikram alanında Millet Kütüphanesi’nden istifade eden, vatandaşlarımıza belli saatlerde çorba ve çay servisi de ücretsiz olarak yapılacak” dedi.

DUALARLA TEMELİ ATILDI

Çelik, “Binamızın 1.katı gençlik merkezi olarak hizmet verecek. Burada 10 sınıfımız ve atölyelerimiz yer alacak.  Tesisimizde, ülkemizin bütün dünyaya örnek olan milli teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda, gençlerimizin teknolojik bilimsel çalışmalar konusunda, kendilerini geliştirmelerini sağlayacak atölyelerimiz kurulacak.  Bunlardan ilki 1. dene yap üretim merkezi: kodlama atölyesi  Öğrenci kardeşlerimiz robotik ve kodlama alanında kendilerini geliştirerek, üreten bir nesil olacak.  Bu atölyelerde; eğitim sürecinin başında “robotik ve kodlama” ve “elektronik programlama ve nesnelerin interneti” eğitimleri yer alacak, ileriki safhalarda ise “ileri robotik”, “siber güvenlik“, “yapay zekâ”, “yazılım teknolojileri ve mobil uygulama”, “enerji teknolojileri” ve “nanoteknoloji ve malzeme bilimi” eğitimleri verilecek.  2-Bilim Teknoloji Merkezi matematik atölyesi: matematik atölyeleri; öğrencilerin matematik bilimine ait ön yargılarını yıkmayı ve matematiksel kavramları oyunlar aracılığı ile farkına varmadan içselleştirmesini sağlayacak.  Bu atölyelerde; doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, ölçme, örüntüler, veri işleme, olasılık, simetri, geometrik şekiller, açılar, alan ve hacim gibi matematiksel kavramlar günlük hayat problemleri üzerinden, oyunlaştırılarak işlenecek. 3- Müzik eğitim merkezini de tesisimizde hayata geçiriyoruz.  Bu atölyemiz de, çocuklarımızın sesin müziğe nasıl dönüştüğünü fark etmesini,  gençlerimizin ritim ve işitsel algı becerilerinin geliştirilerek, müziğe karşı ilgisini artırmayı hedefleyen eğitimler yapılacaktır.  Çocuklarımız bu merkezimizde bir yandan eğlenirken, bir yandan da müziği öğreneceklerdir.  Bu alanda ayrıca, enstrüman ve seslerin aynı anda kayıt edilebileceği, son teknolojik imkânlarla, yapılmış bir ses stüdyomuz da yer alacaktır.  4- E-spor merkezi:  e-spor alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerimizin teknolojik yeteneklerine de yatırım yaparak, e-spor merkezi’mizi de gençlik merkezimiz bünyesinde açıyoruz.  Dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen e-spor da gençlerimizin daha başarılı olması için, hayata geçireceğimiz merkezimizde, gençler alacakları eğitimle, ulusal ve uluslararası turnuvalara katılarak, ülkemizi ve şehrimizi temsil edecek ve başarıları ile hepimizin gurur kaynağı olacaklardır.   Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezimizin 2. katında ise özel olarak tasarlanmış iki adet kulemiz ve teras alanımız yer alacak. Kuzey kulede 221 m2’lik alanda toplantı ve sohbet odası, 190 m2’lik alanda gençlik merkezimizin kafeteryası yer alacak.  Yine bu katımızda bir mescidimiz yer alacaktır” dedi. Manisa İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan’ın okuduğu duanın ardından Başkan Çelik ve protokol üyeleri butona basarak temeli attı. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim