Uygulamanın her yerde standart olarak uygulanmamasına tepki gösteren Kırlı, duvara ve vitrine ürün asan esnafa ile cezalar yazıldığını belirterek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den bu ana alterlerdeki sıfır işgaliye uygulamasına artık son vermesini istediklerini söyledi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin devam ettiği sıfır işgaliye uygulaması nedeniyle esnaflar büyük sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri dışarıya ürününü koyan, cama, duvara asan esnaflara ceza kesiyor. 

Sıfır işgaliyenin git gide büyük bir sorun haline geldiğini, üyelerden bu konuda sık sık telefonlar aldıklarını söyleyen Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den bu ana alterlerdeki sıfır işgaliye uygulamasına artık son vermesini istedi. 

Kırlı, “Bizim esnaflar olarak istediğimiz en azından dükkanlarımızın önüne birer 50 cm veya 60’şar cm işgaliye yapılması ve camekanlara, duvarlara eşyaların asılmasını istiyoruz. Bu konuda hassasiyetimizi sayın başkanımızdan bekliyoruz. Gerçekten esnafımız bu günlerde çok zor günlerden geçiyor. İşyerlerimizin bazıları küçük oluyor, bazıları dışarı taşmak zorunda kalıyor. Onun için bu konuda Sayın Cengiz Ergün başkanımızdan müsamaha göstermesini istiyoruz. Hiç olmazsa 1 sıralık müsaade edilmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

UYGULAMA HER YERDE EŞİT UYGULANMIYOR 

Ana alterdeki üyelerinden kendisine çok sık şikayet telefonu geldiğini açıklayan Kırlı, “Hatta bir anlam veremediğimiz bu duvarlara, camekanlara asılan eşyalara da cezaların kesildiğini zaman zaman görüyoruz. Biz buna bir türlü anlam veremiyoruz. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediyemiz ona bağlı Zabıta Daire Başkanlığımızdan müsamaha göstermesini bekliyoruz. Geçen yıl Büyükşehir Belediyemizle bu konuda görüşme yapmıştık, başkan bu konuda kararlı. Bizim buradaki sıkıntımız sıfır işgaliye uygulaması bazı sokaklarda uygulanırken,  bazı yerlerde ise uygulanmaması. Buna bir standart getirilmiyor. Ama Manisa gibi bir yerde bizim yıllardır alışkanlık olduğumuz yerde sıfır işgaliyeye kesinlikle karşıyız” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK 


 
Editör: TE Bilisim