Şehzadeler Şehri Manisa, Türkiye Yüzyılı projesinden kendine düşen payı almayı hak eden, sanayi, turizm, tarım, eğitim ve sağlık kentidir. Cumhuriyetin 100. yılında ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde atılım yapmak, ülkenin ilk on büyük ili arasına girmek zorundadır. Çünkü hem nüfus yapısı, hem potansiyeli ve jeopolitik konumu itibari ile bunu hak etmektedir. Çocuklarımızın geleceği için elzem adımlar atılmalıdır. Uzaktan seyrederek, sadece konuşarak bir yere varmamız mümkün değildir. 

Manisa olarak ortak paydada buluşamazsak, projeler yapıp hayata geçmesi için gerekli adımları atmazsak İzmir’in gölgesinde, gelişmesini tamamlayamamış bir il olarak kalırız. 

Bunun yolu birlik olmak, liyakatli yöneticiler, hizmet siyaseti, yapıcı yaklaşım, üretim, aktif bir çalışmadır. Kısır çekişmeleri, dedikodu ve laf üretmeyi bir kenara bırakarak neler yapabileceğimize, hangi adımları atmamız gerektiğine, hangi yolları aşmamız gerektiğine karar vermeliyiz. 

Devlete ait il müdürlükleri, üniversitesi, belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalar, birlikler, sanayici ve iş insanları aynı amaç etrafında birleşmeden, devlet - millet birlikteliği sağlanmadan hedeflere ulaşmak zordur. Ülke ve kentin menfaatlerini kendi menfaatlerimizden önde tutmadığımız müddetçe kentimizi kentlerin zirvesine taşımak mümkün olmayacaktır. Kendi kimliklerimizi kentin kimliğinden önde tuttuğumuz takdirde şehrin kalkınması zor olacaktır. 

Manisa yatırım açısından ülkemizin ve dünyanın sayılı illeri arasında yer almıştır. 

Pek çok yatırım firmaları Türkiye’de toprak yatırımı ve sanayi yatırımı açısından en değerli üç ilden birisi olarak Manisa’yı göstermektedir. 

Türkiye Yüzyılı olarak sembolleştirdiğimiz yeni dönemde Manisa olarak Cumhuriyetin 100. yılını takip eden ilk 10 yılda, Türkiye’nin ilk 10 ili arasına girmek en büyük hedefimiz olmalıdır. Sadece gelişmişlik değil şehri güvenlik, eğitim, yaşanabilirlik, istihdam, estetik, yeşil alan, yeşil enerji, geri dönüşüm, sıfır atık gibi pek çok kriter açısından ülkemizin önemli illeri arasına sokmak, insanlarını huzurlu ve refah içerisinde yaşatmalarını temin etmektir.

Önümüzdeki 10 yılda Manisa olarak hedeflerimiz: 

1)İstihdamı artırmak, işsizliği en düşük seviyeye çekmek. Yeni OSB açmak, tarımsal sanayi tesisleri sayısını artırmak, modern yarım köyleri kurmak, seracılığı teşvik etmek. 

2)Manisa Celal Bayar Üniversitesini şehirle kaynaştırmak, eksik bölümleri tamamlamak (Eczacılık, diş hekimliği, ziraat fakültelerinin kurulmasını sağlamak). İkinci bir üniversitenin kurulması için gerekli çalışmaları yapmak.

3)Manisa’nın yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını korumak, temiz kalmasını sağlamak, tüm il genelinde Demirköprü ve Avşar barajı başta olmak üzere vahşi sulama yerine kapalı devre damlama sulama sistemini kurmak. Kapalı, buharlaşmanın daha az olduğu barajlar planlamak. 

4)Manisa’ya sivil bir havalimanı açılmasını sağlamak. İstanbul ve Ankara gibi önemli illere günlük seferler ile yük taşıyan kargo uçaklarının iniş ve kalkışlarını yapabileceği alt yapıya sahip bir havalimanı kazandırmak.

5)Bölge Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Psikiyatri hastanesinin yapılmasını sağlamak. Ege bölgesine hitap edebilecek bir Meslek Hastalıkları hastanesinin kurulmasını sağlamak. 

6)Spil Dağı Milli Parkı içine sağlık ve spor oteli ile teleferik yapımını gerçekleştirmek. 

7)Tarih, kaplıca ve sağlık turizmi için gerekli adımları atarak turizmden hak ettiği payı almak.

8)İlk ve orta öğretim seviyesinde ülkenin en başarılı 10 ili arasına girmek için gerekli çalışmaları yapmak. 

9)Millet bahçeleri, spor ve yaşam alanları inşa etmek. Manisa merkezde bulunan askeri birlikleri şehrin dışına taşıyarak buraları halkın nefes alabileceği prestij alanları haline getirmek. 

10)Manisa Gıda Çarşısı: Manisa ve ilçelerinde yetişen tarım ürünlerinin pazarlanabileceği, ülke içinden ve dışından gelen tüccarların ürünlerimizi aynı alan içerisinde görebilmeği, tüm ürünlerin tanıtımının yapılabileceği, festivaller ve değişik organizasyonların yapılabileceği bir gıda çarşısı hayata geçirilmelidir. 

Bu projeleri çoğaltmak, mevcut yapıları ve potansiyelleri geliştirmek mümkündür. Ben kendi açımdan gördüklerimi, halkımızın beklentilerini yazdım. 

İnşallah Manisa sevdalılarına örnek olur, fikir olur, hayata geçer ve Manisa ülkemizin ilk 10 ili arasında yer alır. Neden olmasın? 

Selam ve saygı ile