Dünya ,nın kendine özgü bir enerjisi var. Biz bunları negatif ve pozitif olarak değerlendirebiliriz. Bu akımlar dünya yüzeyinin altında jeolojik yapının elektriksel girdabından doğuyor dünyayı sarıyor yeryüzünün enerji kanallarına ley hattı deniyor . Vücudumuzu da aynı şekilde saran sinir sistemleri var ve bu sinir sistemlerinde enerji negatif ve pozitif olarak yayılım gösteriyor. Çin geleneğine göre bir yerde yeni veya yang 'ın gereken orandan fazla olması dengesizliğe yol açar. Bunu şöyle düşünebiliriz çok fazla dağınıklık ve düzensiz bir ortamda enerjinin ters oranda artması gibidir ve bunları temizlemek gerekir. Bunları temizlemenin da birçok yolu vardır. Ben size akupunktur noktalarının iğnesiz sadece baskı yoluyla bunları dışarıya atıp pozitif enerjileri baskı yoluyla aktarmayı anlatacağım.
İnsan vücudu çok fazla baskı noktası barındırır bu noktalara baskı uygulayarak vücudun diğer noktalarına etki edebilir ve nihayetinde ister sağlık durumunuzu iyileştirebilir, isterseniz negatif enerjilerinizi bu yöntemle pozitife çevirebilirsiniz.
Vücudum düzgün çalışması sağlık için çok önemlidir vücudumuzda dolaşan yaşam gücü nü aktive eden, 14 kanal ve meridyen vardır. Ve sinir uçları bu meridyenler üzerinden dolaşımı sağlar basınç noktaları bu kanallar üzerinde bulunur ve Çiğ nin yani 'yaşam' enerjisinin bu noktada üzerinde aktive olmasını sağlar.
Şimdi bu noktaları nasıl bulacağımızı ne yaradıklarını ve kişisel fayda için nasıl manipüle edebileceğimizi, anlatmaya çalışacağım.1 bölge:
Kalp 7 baskı noktası bileğinin buluştuğu noktadadır yüzük ve serçe parmağının hizasındaki çizgilerin arasında bulunur. Buradaki baskı noktasının hemen yanında bir kemik bulunur ve bu kemiğe baskı yapmak endişe uykusuzluk kalp çarpıntısı ve depresyondan korur başparmak ile yaklaşık 5 dakika düzgün ve dairesel hareketlerle baskı uygulamak gerekir.
2bölge: bu nokta bileğimizin yanında kolumuzun iç tarafındadır bu noktaya baskı uygulamak mide bulantısı ve kusmayı engeller.
3bölge: sağ elinizi yukarı kaldırın avuç içinin size bakacak şekilde ayarlayın sol elinizin 3 parmağını bileğinizin altına yerleştirin o üç parmağın bitimine baş parmağımızı hafifçe bastırarak 2-3 dakika masaj yapın küçük ince bağırsak bu yöntemle çalışır.
4bölge: elinizin dış tarafında bulunmaktadır tam kenarında elinizin döküldüğü noktada tam serçe parmağının altında bulunur bu noktaya sıkı bir baskı uygulamak boyun ağrısı kulak ağrısı başın arkasında ki baş ağrılarına iyi gelir.
5bölge, sol el avuç içiniz aşağıda bakacak şekilde konumlandırın ve başparmakü ve işaret parmağımızı arasındaki yerde ortaya çıkacaktır sağ elinizi kullanarak O noktaya baskı uygulamak baş ağrısını giderir gergin kasları rahatlatır sindirim fonksiyonlarına yardımcı olur.
6bölge: başın tam arkasında ense çukuru dediğim Massey yerdedir buraya baskı uygulamak gelen anksiyete boyun sertliği omuz ağrısı ve baş ağrısı da kullanılır endişe giderici olan bir noktadır.
7bölge: mıngıldak dediğimiz gel de başımızın tam tepe noktasının ortasındaki noktadır zihni boşaltmak hafızayı arttırmak hem o renkten kurtulmak için kullanılır aynı şekilde 4-5 saniye baskı yapmak yeterlidir 
8bölge: avuç içiniz dışarı bakacak bir şekilde kolumuzu bir yere koyun tam eklemin izin altında kemiğe yakın olan. Nokta kalp çarpıntısı göğüs ağrısı ve öksürükte kullanılır.
9.bölge: ayağınızın ayak tarak kemiklerinin arasında ayak başparmak aranız ve topuğunuz arasındaki mesafenin Çok yakında bulunur burayı topraklamak dünya ile iletişim kurma ve enerji paralel olarak yaymak için baskı uygulayın.
10.bölge: ayak parmağımızın üstünde baş parmak üzerindedir bu nokta çok önemlidir ishal tansiyon uyku bozukluklarını gidermede yardımcı olur. Ve son nokta iki kaşımızın ortasında iki kaşın başlangıç noktalarıdır baş ağrısı aybaşı sendromu huzursuzluk 6 histerin çalışması bu noktalar üzerindedir. Umarım anlaşılır bir dilde olmuştur her birinize şifa olması dileğiyle sevgiler saygılar.