2018 yılı kış ayında tam 7 yedi kez grip oldum. Sürekli hastane ve ev arasında geçen bir zaman dilimi yaşayınca en son başka kötü bir hastalık var mı diye yeniden bir uzman doktora çıktım. Durumun normal olmadığını anlayan uzman doktor gerekli testleri yaptı. Şükürler olsun öyle önemli bir hastalık da çıkmadı. Ancak yapılan testlerde bazı vitaminler eksik kaldığı için doğal beslenmenin önemini vurguladı.

Vücut bağışıklığı düşünce insan hemen yataklara seriliyor. Baktım bu iş sadece ilaçlarla olmayacak uzman doktorun tavsiyesine uyarak koştum aktara. Aktarları çok severim. Aktardan içeri girince içerideki baharat kokuları beni benden alır.

2019 yılında aldığım bağışıklık arttırıcı bitkiler ile egzersizi de ihmal etmedim. Süreç 2020 yılının Mart ayına kadar devam etti.

Düzenli egzersiz ve doğal beslenme insana kendini çok zinde hissettiriyormuş. Bunu da yaşadım. Hatta çok sonra işime yarayacağını tecrübe ettim.

Tabi bu aşamada Covit19 diye bir virüsün dünyaya yayılacağını öğrendim.

Yollarda birdenbire düşüp ölen insanlar, toplu cenazeler, panik halinde kendini korumaya çalışan insanlar, dijital kimlikler ve daha niceleri. Bize servis edilen her şey insan algısını yönetmek için yeterliydi. Kanımızda korku pompalamaya yetti de arttı. Kıyamet senaryosu, baştan kaybettiğimizi anlatıyordu. Çünkü henüz çözümü yoktu. Bu aşamada en çok yaşlı insanlara üzülüyordum. Çünkü onların iyi niyeti gerçeği görmelerine engel olmuştu. Toplu taşımalara alınmamışlar, dahası eve hapis edilmişlerdi. Yani çaresi olmayan bir amansız durumun içerisinde olduklarını düşündüler.

Ta ki Covit aşısı çıkana kadar. Aşı bulundu diye sevinmişler. Hatta koşa koşa aşılarını olmaya gitmişlerdi. Demek bu kadar kısa zamanda çözümü bulunmuştu. Dünya üzerinde onca amansız hastalık varken pandemi için gerekli olan aşı bir çırpıda bulunmuştu.

İşte tam o sırada ben de Covit 19’a yakalananlar arasındaydım. Henüz aşı vurulmamıştım. Sabah çok şiddetli bir bel ağrısı ile uyanmıştım. Tek belirtim buydu. Tüm önlemlerimi alarak hastaneye gittim. Eve döndüğümde iştahım, koku almam ile ilgili bir sorunum yoktu. Boğaz ağrısı, burun akıntısı hiç yaşamadım. Keyifli bir şekilde kahvemi içerken test sonucunu merakla bekliyordum. Akşam saatlerinde HES uygulamasından bir baktım ki Covid 19’a bende yakalanmışım. Sonra eve sağlık görevlileri gelip bir ilaç bıraktılar. Sabah 8 akşam 8 içmeyi ihmal etme dediler.

Normalde de ilaç içmeyi sevmeyen biri olarak irkildim. Tek seferde 8 adet ilaç içmek olağan bir durum muydu diye düşündüm. Sonra bağışıklıkla ilgili yazılar okumaya başladım.

Neticede ben doktorlardan daha iyi bilecek değildim.

Kararımı doğal beslenme ve egzersizden yana kullanacaktım. 10 günlük bir ev hapsi benim için biçilmiş kaftandı. Dinledim ve iyi beslendim. Daha güçlü bir şekilde bu hastalığı atlattım. İtiraf etmeliyim 10 gün bir insanın eve kapanması ruhsal olarak iyi bir şey değil. Medyanın, bu hastalık ile ilgili, sürekli yayın yapması insanda acaba hepimiz mi öleceğiz sorusunu akla getiriyor. Bu hastalıktan edindiğim en önemli tecrübe bedenimize zamanında müdahale ederek güçlendirmemiz gerektiğidir.

Çin'de ilk vakaların tespit edilmesiyle birlikte Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar çeşitli önlemler aldı ve bu nedenlerle covid-19 virüsünün ülkeye gelişi geciktirilmiş oldu. Türkiye'de ilk vaka ise 11 Mart 2020 tarihinde görüldü.

Sağlık Bakanlığının resmi internet sayfasında 14 Kasım ve 05 Haziran 2022 tarihleri arasında Türkiye’de 357.671,963 toplam vaka sayısı, 2535 vefat sayısı bulunuyor. Pandemiyi bu şekilde kapatmış olduk.

Tarihler 23 Ocak 2023 ‘ü gösterdiğinde Amerikalı İş insanı Bill Gates Avustralya’nın Sydney kentinde bir konferansa katıldı.

Gates, bir sonraki pandeminin koronavirüsten çok daha kötü olacağına ve aynı zamanda insan yapımı bir virüsten meydana geleceğine inandığını belirtti.

Dünya liderlerini, bir sonraki pandemiye hazırlanmaları gerektiği konusunda uyaran Gates, Avustralya'nın koronavirüs politikalarına da övgüde bulundu.

Öte yandan, dünyanın en zengin insanlarından biri olan Gates, kendi kişisel gelirlerinin yarısını hayır işlerine ayırdığını vurgulayarak, eski eşi ile birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı'nın çalışmaları için destek istedi. "Gerçekten bin dolar karşılığında hayat kurtarabilirsiniz ve bu kadar tatmin edici başka bir şey yok" diyen Gates, söz konusu nakit paranın sağlık, enerji ve eğitim sektörlerinde küresel eşitliği sağlamak için kullanılacağını bildirdi.

Dünyanın öteki ucunda olan bir iş adamı neden böyle bir acıkma yapıyor?

Açıklamayı yapanın doktor, mikrobiyolog olmasını beklerdim doğrusu. Yeni dünya düzeni diye bir şeyin varlığına artık delil aramak gerekmiyor. Konu ilgili açıklama yapan kişilerin kimler olduğunu ve hangi düzene hizmet ettiklerine bir bakmak gerekiyor.

Hiçbir hastalık sizden daha güçlü değildir. Bunu sakın unutmayın.

Şu sıralar ismi Eris olan başka bir Covit virüsünün dünyada yayılmakta olduğuna dair haberler duyuyoruz.

Eğer sizlerde, hazır iseniz galiba yeniden başlıyoruz. Korkularımız ile yüzleşerek ve kendimize iyi bakarak atlatamayacağımız hiçbir hastalık yok diye düşünüyorum. Panik yapmadan ve dahası size servis edilen her şeye kuşku ile bakarak, okuyarak geçireceğiniz bir dönem olması dileği ile.

Hiçbir hastalık sizden daha güçlü değil.

Sağlıkla Kalın.