Seni,ne mutlu ediyorsa, onu yap .

Hiç kimseye, bir şey anlatmak zorunda değilsin.

Bu hayat senin ve bu hayatın baş kahramanı sensin.

Ne yaparsan yap, kendin istediğin için yap.

Bir sorumluluk tan kaçtığın için değil

En büyük fikirlerin, düşüncelerin nerede olduğunu biliyor musunuz?

Mezarlıklar uygulanmayan, risk almaktan korktukları için ,eyleme geçmeyen düşüncelerle yatan, en büyük sessizliğimiz dir.

Aklınıza parlak bir düşünce, geldiği zaman, neden en az 10 kişiye sorarız?

Bunun altında yatan sebep, bizi o düşünceden vaz geçirmelerini mi sağlamak acaba. Beynimizin bize oynadığı bir oyun mudur bu. İleride, başkasını suçla ya bilmek için, uydurduğumuz bir bahane midir, Sizce?

Gerçekten kendine güvenip inansan, konfor alanından çıkmayı ,göze alabilsen. hemen vazgeçip, oturur muydun yerine. Hiçbir şey yapmadan, eylemsiz kalabilir miydin.

Hemen vazgeçen insanlar, bence hiçbir zaman, başarının başarmanın ne demek olduğunu bilmeyen insanlardır.

[00:13, 29.01.2022] Turgay Abi: Yaptığımız ilkadım'da aldığımız alkış gibi bizi sürekli ileriye iten motivasyona ihtiyacımız var,

Diye düşünüyorsan, yanılıyorsun. Artık büyüdün bunun hakkını ancak kendi, kendine, verebilirsin. Ben başardım ,Ben yaptım ,demenin hazzını yaşamaktır hayat, kaç yaşında, olursan ol.

Ancak hiçbir şey kolay değildir,

İlk bisiklete, bindiğiniz günleri düşünün.

Bisikleti kullanabilmek adına kim bilir, kaç kez düştün. Kaç kez yaralandın ama inancını asla yitirme din ve sürmeye ağladığımda ki Sevinç düşünsene ne kadar mutluydun Sen başarmış tın hayatta her yeni başlangıcımız da bu sevinci yaşayabilir bu sevince dönüştürebiliriz 

Bu, düşüncelerimi, tamamlayacağını düşündüğüm, size güzel bir hikaye anlatmak istiyorum .

İnci zor günlerin mahsulüdür;

 istiridye kabuğu Deniz'in, kilometrelerce dibinde, karnına aldığı bir çakıl taşıyla, günlerce, aylarca sancı içerisinde kıvrılır kıvranır ve o kabuk, Sedef salgılamaya başlar. çektiği zahmetler sonucunda daha sonra o taşla birlikte Deniz'in yüzeyine çıkar Nisan yağmurunu bekler, beklerken de

 dalgalarla boğuşur ama yılmaz aldığı bir damla Nisan yağmuru ile o organizma daha da sarsılır 

Cakıl 

Sedef ve yağmur üçlüsü tekrar denizin dibine girer,  yıllarca yaşadığı zahmet sonucunda, o İnci tanesini oluşturur ve o İnci Krallara layık bir gösteriş içerisindedir. insanoğlu zahmetsizce, ulaşmak istiyor.

 En değerli ,en güzel olana

 Hiç ,emeksiz yemek, olur mu?

 Ya da o yemeğin lezzetli olur mu?

 Olsa da kıymet bulur mu.

 O, yüzden yaşamak bir sanattır . 

O, yüzdendir ki, İnci zor günlerin mahsulüdür. Her birinize ,sevgiler saygılar.