Niobe - Mevlihane yolu üzerindeki tek yönde olan kaldırımlar boşaltılmış, temizlemiş, masa sandalyelerden arındırılmış, sadece halkın yürüyüş yapabileceği ve monte edilen bankların üzerine oturup şehri seyredebileceği ortamlar sağlanmıştı. 
Bayram tatilini fırsat bilen bazı kişiler tekrar kaldırımları kapatacak derecede masa ve sandalyelerle
işgaliye yapıp, yürüyebilecek kadar bile yer bırakmamışlardır.  İşgalciler fazlalaşmadan söz konusu yerler halkın yürüyüş, seyir ve dinlenme hakkına terk edilmesi sağlanmalıdır.
                             
Büyükşehir belediyesinin yaptığı asfaltlama çalışmalarında bazı caddelerde yağmur suları için ızgaralar yapıldı. Caddeyi enlemesine kesen demirden ızgaralar her ne kadar yapım amacı doğru olsa da araçların üstünden geçerken çıkardığı ses özellikle o çevrede oturan insanlar için çok rahatsız edici.
Örnek olarak Defterdarlık binasının Atatürk bulvarına bakan cephesinde olan ızgara hem oradaki oturanları hem çalışan memurları hem de kız meslek lisesindeki talebeleri rahatsız etmekte. Üzerinden günde binlerce araç geçmekte ve binlerce o sesi çıkarmakta. Tekrar bir elden geçirmekte fayda var.

İvazpaşa cami ile Niobe arasında ki yolda park yasağı olmasına rağmen bir sıra araç park etmekte,
bu durum trafiği aksatmakta. Kavgalar çıkmakta park eden araçlardan özellikle servis araçlarının çokluğu dikkat çekmekte. Mevlevihane ve Spil dağına tek çıkış ve iniş yolu olmasından dolayı özellikle hafta sonları yolu kullananların sayısı çok fazla olmaktadır.  Acilen söz konusu güzergâhtaki park yasağı uygulamasına başlanması ve söz konusu yolun gidiş geliş olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Manisalıların Çiftlik park diye bildikleri İzmir yolu üzerindeki mesire yerinde bulunan ve Manisa’mıza bir çok alanda faydalası olmuş Tarık Almış’ın ismini taşıyan bir çocuk oyun alanı bulunmakta. Bazı harfleri düşmüş olsa da isminin başında  “Manisa Belediyesi” yazmakta. Bu alan halen büyükşehir belediyesi olamamış!!!  Her bir parçası kırık, dökük, paslı ne değerli büyüğümüz Tarık Almış’ın ismine ne de Manisa’mıza yakışmakta.  Acilen onarılıp, temizlenip pikniğe gelen çocukların kullanımı sağlanmalıdır. Eğer o mevki çocuk oyun alanı için uygun değilse daha uygun bir yere taşınmalıdır.

İzmir’den Manisa ya girişte yapımına başlanan organize sanayi bölgesi kavşağı inşaatı için o bölge de trafik düzenlemeleri yapıldı. İzmir’e gidişler ve İzmir’den dönüşler organize sanayi bölgesinin içinde tespit edilen güzergâhlar kullanılmakta. Başka da bir alternatif yok zaten. Her ne kadar İzmir’den Manisa’ya giriş güzergâhın da sıkıntı olmasa da, Manisa’dan İzmir’e gidiş güzergâhında sanayi bölgesine girişten Anemon oteli önüne çıkıncaya kadar hem güzergâh da hem de kavşaklarda büyük tehlikeler oluşmakta.  Şimdiden bazı kazalar oldu. Trafik ışıkları konulamıyorsa en azından ana yol, tali yol belirtilmesi ve levhalar konması lazım. Manisa İzmir güzergâhının gözden geçirilip gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Yolu kullanan özellikle şehrimizden transit geçen araçlar yolları bilmediğinden tehlike oluşturmaktadırlar.