Hani hep derler ya bamyanın minikleri makbuldür, en pahalı olan bamyada minik olanlardır. Aslında en faydalı olanı da o iri çekirdekli en ucuz olan bamya lardır. neden mi?
Bamya çekirdeklerinde üç önemli madde vardır ilaç yapımında kullanılan ,bu maddeler şunlardır. Glutatyon
Lectin
Ouvercetin. Bu üç madde öksürük şuruplarında balgam söktüren şuruplarda kanser ilaçlarında ve cilt kremlerin de mevcuttur. Bamyanın kanserden tutunda boğaz ağrısı enfeksiyon ve bağırsak sendromunda kullanılması kalp hastalıklarına iyi gelmesi hepimiz tarafından bilinmektedir ancak suyu tam bir mucizedir.Bamya çok sayıda temel vitamin ve mineral içerir ve bu nedenle sağlığınız için faydalıdır. Bamya kalorisi çok düşüktür ve doymuş yağ veya kolesterol yoktur. Diyet lifi, müsilaj ve çok sayıda besinsel fayda sağlayan folatlar bakımından zengindir. Bamya A Vitamini, C Vitamini, B kompleks kompleksinde bulunan niasin, tiamin, pantotenik asit ve B-6 vitaminleri bakımından zengindir. Bamyada kalsiyum, demir, manganez ve magnezyum gibi esansiyel mineraller bulunur.. ama ben burada daha çok cilt için faydalarından bahsedip nasıl yararlanacağınız ı anlatmak istiyorum.
Cilttebulunan yara ve sivilce gibi cilt sorunlarının daha hızlı iyileşmesini ve yenilerinin oluşmasını engeller. Serbest radikalleri engelleyerek cildin yaşlanmasını engeller. Yapmanız gereken bamyaları iri parçalara ayırıp 1 gece suda bekletin sabah tüketin. Bu şekilde tükettiğiniz zaman kemik kelimesi dahil birçok sorununuza cevap alacaksınız.
Sabaha kadar beklettiğimiz bamyaları havan elinde dövdükten sonra ayak topuklarını za streç folyo ile sarıp sabaha kadar bekletin nasıllar ınızdan Eser kalmayacak mantara da iyi gelecek.
Basur unuz varsa bunun için de yine aynı şekilde havan elinde dövülmüş bamyalar hafif sıcakken ince bir beze tüle sarılıp memelerin üstüne konur ve üzerinde oturulur 2-3 tertipten sonra basur memelerinden de kurtulacaksınız. Suyunu yüzünüze sürdüğünüz zaman sivilce ve ince çizgilerinden de kurtulacaksınız. Her birinize şifa olması dileğiyle sevgiler saygılar.