Merhaba sevgili okurlarım;

 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından tam 6 yıl geçti.

O geceyi 15 Temmuz’u ve o gece yaşananları hatırlamak insanı üzüyor doğrusu. O gece aslında bir kez daha bölünmez bir bütün olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.

15 Temmuz gecesi yaşanan o korku dolu anlar zihinlerimizden çıkmasa da, acı dolu bir gece olsa da gösterilen birlik ve beraberliğimiz sayesinde yine bir destan yazılmıştır.

O gece, 15 Temmuz gecesi hayatını vatan uğruna feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anarken, saygı ve minnetle önlerinde eğilmeyi şahsım adına bir borç bilirim.

O gece şehit olan kahramanlarımızın tamamını isim isim burada yazamasam da, tüm şehitlerimizin gıyabında istedim ki en azından bir kaçını yad edelim. Kimlermiş unutmayalım.

 

BATUHAN ERGİN (1995 - 15 Temmuz 2016)

Bitlis’te komando olarak vatani görevini tamamladıktan sonra İstanbul’a dönen 21 yaşındaki Batuhan Ergin, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı gelmek için Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. Sosyal medyadan verdiği son mesajında, Boğaziçi Köprüsü’nün girişindeki fotoğrafıyla, “Eve erzak almaya değil, devlete sahip çıkmaya geldik” yazıyordu. Mesajdan kısa bir süre sonra açılan ateşte ağır yaralanan Ergin, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

 

 

AYŞE AYKAÇ (1972 - 15 Temmuz 2016)

Ev hanımı olan Ayşe Aykaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısından sonra eşiyle birlikte sokağa çıktı. Boğaziçi Köprüsü’ne gitmek için yola çıkan aile, Altunizade’ye gelince araçlarından inerek köprüye doğru yürümeye başladı. Ayşe Aykaç, köprüye girişte darbeciler tarafından vatandaşların üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Köprüye ön saflarda yürüyenler arasında bulunan Ayşe Aykaç, arkasında gözü yaşlı 4 çocuk bıraktı.

 

İLHAN VARANK (1971 - 15 Temmuz 2016)

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Varank, darbecilere direnmek için geldiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da ağabeyi olan İlhan Varank, darbe girişimini duyar duymaz sokağa çıktı, direnen vatandaşlarla birlikte darbecilere karşı mücadele etti.

 

 

ENGİN TİLBAÇ (2000 - 15 Temmuz 2016)

Henüz 16 yaşında öğrenci Engin Tilbaç, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak darbecilere karşı koymak isterken İstanbul Sultangazi Baştabya’da şehit düştü. Tankların kışladan çıkmasını engellemek isterken tankın altında kalarak şehit düşen ve yüzü tanınmaz hale gelen Tilbaç’ın kimliği üç gün boyunca tespit edilemedi. 

 

                                                                     Saygı ve Minnetle