Vücut şampuanımızı kendimiz yapalım.

Derimiz bize dış etkenlerden korur vücuda estetik bir görünüm sağlar.

Gaz alışverişi yapar.

Terleme ile boşaltıma yardımcı olan derimiz vücut ısısında sabit tutar.

Dokunma be sıcak soğuk ağrı hissi de duyu organımız olan derimiz ile alakalıdır.

En önemlisi ise organizmayı çeşitli iç ve dış etkenlerden korumasıdır.

Ter ve yağ bezleri kıl keseleri de derinin birer organ ilidir. Ayrıca bu deriyi beslemek için deriye yayılmış kılcal damarlar burun bulunur. Bunun yardımı ile eminim sağlayarak vücudumuza kullandığımız ürünler, şampuanlar, kremler emilimi sağlar. Dışarıdan aldığımız ve kullandığımız  bu kremler, ürünler, bitkisel ürünler olsa dahi maalesef bitkisel özelliğini yitirmiş durumdalar.

Şöyle ki, raf ömrü uzun olsun diye kullanılan formaldehit maddesidir ve hiç de masum olmayan bu madde zararları; 

- Madenin buharı, gözlerde kızarmaya, kaşıntıya ve sulanmaya ve sebep olur. 

- Baş dönmesi ve uyuklama gibi gün içerisinde sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyecek zararlar verir. 

- Formaldehit 'in en büyük zararı ise kanser riski ve düşünsenize bunu her gün vücudumuza bilerek isteyerek veriyoruz. 

Aldığımız yiyecekler de kullandığımız ürünlerin içerisinde ne yazık ki raf ömrünü uzatmak için bu maddeden var. Benim amacım ise bu maddelere ne kadar az alırsak o kadar iyi olur düşüncesiyle sizlere her hafta bir ürün tarifi vererek vücudumuzu bu üründen korumaya çalışacağım.

Yeni doğmuş bir bebeğin iz ve çocuğunuz varsa en azından onları bu maddelerden koruyabilir, daha sağlıklı olmalarını ve daha sağlıklı olmamızı sağlayabiliriz bilinçte olmak farkında olmak adına lütfen kolaya kaçıp ürün almayalım kendi ürünlerimizi kendimiz yapalım hem ekonomik bütçeye katkıda bulunuruz hem de kendi sağlığımızı çocuklarımızın sağlığını ve yakınlarımızın sağlığını koruyabiliriz

İçerisine kullanacağımız ürünler lavanta papatya gül suyu ve zeytinyağı yaprağı

Biraz bu bitkileri tanıyalım zeytin yaprağı=bakterilerin hücre duvarını etkileyerek, doğal yolla bağışıklık sistemini güçlendirmek ile birlikte antioksidan özelliği yeşil çay ve üzüm çekirdeğinden 50 kat daha fazla olan zeytin yaprağı tam bir şifa deposudur.

Antibakteriyel özelliği çok yüksek, koruyucu özelliği, doğal olarak falmondoitten çok daha yüksektir . Toksit atma özelliğine sahip olduğu için zayıflama özelliği de yüksektir aynı zamanda kalp damar hastalıklarında yüksek kolesterolde de kullanılır.

-Lavanta

İçinde organik asitler bulunan uçucu yağ ile glikozitler, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri içerir. Bu uçucu yağın damıtılmasıyla lavanta esansı (lavantayağı) elde edilir. İçinde organik asitler bulunan uçucu yağ ile glikozitler, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri içerir. Bu uçucu yağın damıtılmasıyla lavanta esansı (lavantayağı) elde edilir. İçinde organik asitler bulunan uçucu yağ ile glikozitler, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri içerir. Bu uçucu yağın damıtılmasıyla lavanta esansı (lavantayağı) elde edilir. İçinde organik asitler bulunan uçucu yağ ile glikozitler, alkaloitler ve tanen gibi maddeleri içerir. Bu uçucu yağın damıtılmasıyla lavanta esansı (lavantayağı) elde edilir.

Lavanta esansı (lavantayağı) parfümeri endüstrisinde önemli bir hammadde olarak kullanılır. Ayrıca küçük keseler içinde aralarına yerleştirildiği çamaşırlara çok hoş, iç açıcı bir koku kazandırır. Uykusuzluk çekenler, lavanta içerikli yastıklar kullanmayı denemelidirler. Biraz pamuk yardımıyla yüz temizlenirse akneli cildi temizler. Ağrıyan yere sürülüp elle hafif masajlar yapılırsa romatizma, burkulma ve kırık yerlerinin ağrılarında rahatlatıcıdır

-Papatya

Romatizmal rahatsızlıklar için kullanılır.

Deri döküntüsüne yol açan cilt hastalıklarının belirtilerini hafifletir.

Gastrit ve ülseratif kolit tedavisinde kullanılır.

Sabah bulantılarını hafifletir.

Alerji belirtilerini azaltır.

Bağırsak sorunlarını ve iltihaplarını giderir.

Evet şimdi vücut şampuanı yapımına geçelim.

Gerekli malzemeler: 30 damla lavanta, 30 damla papatya, 3 bardak gülsuyu, 1 çay bardağı bebe şampuanı, yarım kaşık bebe yağı

Yapımı: 

Bütün malzemeler bir kabın içine konur. Bebe şampuanı hariç, lavanta, papatya, gül suyu içine zeytin yaprakları küçük parçacıklar halinde yağların içine atılır. 10 gün karanlık odada bekletilir. Karıştırılan tüm ürünler güzelce süzülür. Daha sonra içerisine bebe şampuanı ile beraber karıştırılır. Kullanabileceğimiz cam bir kabın içerisinde muhafaza edilerek kullanılmaya hazırdır.

Her birinize güzellik, saflık ve iyilik getirmesi dileğiyle.

Şifa'da kalın, hoşça kalın…