Baylar ve bayanlar harika bir tarif

 Sarkan yanaklar için kolejen kullanımı bize sunulmuş, en güzel nimetlerden biridir . Kolejini sadece hayvansal gıdalardan alamayız. bitkilerde bu yönden oldukça zengindir. Portakal mandalina ve kivi de de oldukça fazla kontenjan vardır ama içlerinde bir tanesi vardır ki mucizeler yaratır. Keten tohumunu duymuşsunuzdur lif yönünden çok zengin olduğu için biz bunu daha çok yoğurda karıştırarak tüketir ve bağırsaklarımızın çalışmayla diyetinize destekleyici olarak kullanırız bu şekilde de kullanarak içten de kolejen katkısı sağlayabilirsiniz peki, nedir bu kolejen?

Kolajen: cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponenti dir. Ayrıca kolejen tendon larımızı, kemiklerimizi ve eklemlerimizi korumak ve onarmak için ihtiyaç duyduğunuz aminoasitler protein ve glisin açısından da zengindir.
Özellikle cilt sağlığına önem verenlerin, bu konuda farklı ürünler keşfetmeyi, dinlemeyi sevenlerin adını sık sık duyduğu kollajen bugünkü konumuz. Aslında Her birimizin vücudunda bulunan kollajen faydalarını gelince hayatımızda daha da fazla önem teşkil ediyor kemiklerimizin yapı birimi eklemlerimiz in temel taşıdır kolejen. Koleji hangi yönünden çok zengin olan keten tohumu peki faydaları nedir?

Diğer bitki bazlı gıdalar gibi antioksidan bakımından zengindir aksi antioksidanlar serbest radikaller adı verilen zararlı molekülleri vücuttan çıkararak hastalığının önlenmesine yardımcı olurlar bol miktarda kollajen içeren keten tohumu içindeki jel yapısını çıkardığınız zaman yüzünüzdeki tüm kırışıklıkların ve lekelerin giderilmesinde mucizevi bir dokunuş yapar hadi maskemizi yapalım.
Malzemeler ; bir yemek kaşığı keten tohumu
Bir bardak su.
Yapılışı,Kaynatılmış bir bardak suyun içerisine bir yemek kaşığı keten tohumu eklenip kapağı sıkıca kapatılır bir saat bekletilir 1 saat bekletildikten sonra  altı açılır, 3 dakika daha kaynatılır. altı kapatılır ve süzülür.
Yapışkan sıvı olan bu jel ,dolapta ağzı kapalı bir şekilde 1 ay muhafaza edilir. her akşam temizlenmiş cilde, uygulanır Bir saat beklenir ve bol su ile durlanır, nemlendirici sürülür Her birinize şifa olsun inşallah, sevgiler saygılar.