Evet, tam da yaptığımız bu. En sevdiklerimize ilk önce kendimize, evlatlarımıza annemize ve babamıza, komşularımıza arkadaşlarımıza kısacası değer verdiğimiz tüm canlara dua ederken güya iyi dileklerde bulunuyoruz. En içten dileklerimizle yolcu ederken Allah kaza bela vermesin diyoruz. Farkında olmadan karşımızdaki insana kazayı belayı hatırlatıp endişeye düşmesine sebep oluyoruz. Onun yerine güvendesin Rabbim seninle bunu unutma güvenli git güvenle gel demek varken endişe ve korku veriyoruz. Allah'ın bizi kötülüklerden koruduğu niçin şükürler olsun diyoruz. Ne kadar güzel bir dua gibi görünüyor ama kötülükleri aklımıza getirip adeta davet ediyoruz. Onun yerine Allah'ın her daim bizi kurduğun için şükürler olsun demek varken. Allah'ım bizi hastalıklardan koruduğun için şükürler olsun. Hastalıkları aklımıza getirip içimize bir korku bir ürperti getiriyoruz oysaki Allah'ın sağlığım için her organımın mükemmel bir şekilde yaradılışa uygun çalıştığını biliyorum evet ve bu farkındalığım, sıhhatim için sana minnettarım şükürler olsun. Negatif düşünceleri sözleri ilk önce dualarımızdan çıkartmakla  başlamalıyız bence.
Ne kadar çok negatif düşünceyi hayatınızdan çıkartırsak o kadar pozitif olur. Ne kadar farklı ve ne kadar şanslı olduğumuzu o zaman fark edebiliriz.
Pozitif olmak hayatın her alanında sihirli bir değnek gibidir.
Pozitif konuşursak, pozitif düşünür ve pozitif olayları hayatınıza çekeriz ve aslında zaten öyle derler Her şey mükemmel yaratılışa uygundur sadece algı düzeyimizi sözlerimizi değiştirmek le farkındalığımızı artırmakla ne kadar şanslı olduğumuzun farkına varabiliriz. Her güne şükür ile başlamak duyabiliyor olmak görebiliyor olmak en önemlisi de düşünüyor olabilmek şükretmemiz için yeterlidir.
Her daim etsin o olumlu cümle kurmak bir egzersiz gibidir. Gün içerisinde olumsuz kurduğumuz cümlelere bir kenara yazın ve bunlara olumlu larıyla değiştirip kendinize o şekilde kodlayın. Ve hayatınıza geçirin hayatın çok daha güzel muhteşem olduğunu anlayıp hayat yoluna ve dualarımıza bu şekilde devam edebiliriz.Konuşmalarınızdan üzüntü ve korku belirten kelimeleri çıkarınız. dua ederken söylenir iz ben bunu yapamam ki Allah'ım ben bunu başaramam ki sen bana yardım et. “Ben yapamam” cümlesi bir hastalık belirtisidir. Daima ben başarırım, ben yaparım deyin. Günde 20 kez ben yaparım, ben başarırım diye tekrarlayın. İleride otomatik olarak böyle düşünmeye başlayacaksınız. “Ben yapamam’ı değiştirmenin bir başka yolu da kendinize ait bir teknik arayıp bulmanızdır. Eğer yokları düşünürseniz varlara ulaşamazsınız. Eğer gerçekçiyim diye övünüyorsanızger ve gerçekçiliğiniz sizi karamsar yapıyorsa siz gerçekçi değil karamsarsınız. İyimser olan insanda beyin endorfin denilen bir hormon salgılar. Bu hormon insanin kendini daha iyi ve mutlu hissetmesini sağlar. Coşkulu yaşayın coşkuyu bulun ve coşku için dua edin olumlu dualarda olumlu sözler de buluşmak dileğiyle her birinize sevgiler saygılar şifa ile