Başlıktan da anlaşılacağı üzere hem ruhumuzu hem bedenimizi temizledikçe tüm toksin maddelerden ve tüm kötü düşüncelerden arınarak temizlenebilir iz peki bu temizlik sizce ne işe yarar!

Neden bunu yapmalıyız neden ruhumuzu temizlemeliyiz? bedenimizi temizlemeliyiz?
Okuduğum bölümlerle ilgili bilgilerimi harmanlayıp sizlere şimdi harika önerilerde bulunacağım ve şu sonbahar aylarında kendinizi daha enerjik daha sağlıklı daha mutlu olarak girmenizi sağlamaya çalışacağım.

Bizler her birimiz yaptığımız eylemler kadar düşüncelerimizden de sorumluyuz yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan da sorumluyuz Kamil insanı bulmak nasıl bir duygudur onu bilemem ama en ideal e doğru yürümekten bizi alıkoyan nedir sizce?
Nasıl ki biz Hanımlar her yaz ve kış döneminde daha Bahar temizliği ya da kış temizliği yapıyorsak aynı özeni ruhumuza ve bedenimize de göstermeliyiz göstermeliyiz ki ruhumuzda ışıl ışıl bedenimizde pırıl pırıl parlayan sağlıklı birer birey olabilelim. Bizler affetmedikçe içimizde kin ve öfke biriktirdik  ruhumuzu düşüncelerimizi ve kalbimizi kirletiyoruz.
Ruhumuzun temizliği için ben bir müslüman olarak abdest almayı ve namaz kılmayı öneriyorum ama başka bir dine inanıyorsanız sizler için de geçerli olacağına inandığım birkaç önerim var. Beş vakit alınan abdest suyunun değdiği tüm noktalar psikolojik olarak bizleri rahatlatan noktaları olmakla birlikte ettiğimiz dualarda vicdanımızı kalbimizi ve ruhumuzu hafta edecektir. Her zaman derim şükür ne kadar az şükür ediyoruz farkında mısınız?
Mesela sizin için doğan güneş okuşlar güne uyandığımız için sağlıklı olduğumuz her nefes alışımız için göre bildiklerimiz ve sahip olabildikleri miz için en son ne zaman şükret ettiniz şükür aynı zamanda aslında istediklerimizin ne kadar da önemli olmadığını gösterecektir. Bir gün her gün bir kağıda nelere şükret ettiğinizi yazın ilk önceleri üç beş satır olan kağıdını zaman içerisinde sayfalara denk gelecektir. Kızdığınız öfkelendiğiniz sizi yoran üzen her ne varsa bilmelisiniz ki onlar sizin hayatınızda sizin tekamülünü için varlar. Onlar olmasaydı o sıkıntılarını sizi darda bırakmasaydı belki bugün o kadar güçlü olamayacaksınız sizi ağlatıyorlarsa bilin ki o gözyaşları ruhun temizlenmesinde ne büyük rol oynuyor gidemezsiniz. Hadi kızdığımız tüm insanları düşünelim belki lanet ettiğiniz beddua ettiğiniz her ne varsa onların sizin için tekamül aracı olduğunu düşünerek hepsinden özgürleşmeye var mısınız?

Artık sizin hayatınızdan gitmesi gereken her ne varsa bırakın söylenmeyi çünkü onların adını andıkça hayatınızda tuttukça bırakmadıkça kirleneceksiniz. Oysaki bırakmak çoğu zaman özgürleşmek demektir.  Sizi yoran Duygu Selin'e boğan ne varsa sizi üzen en çok da onlara teşekkür etmelisiniz. Çünkü onlar sizi dimdik ayakta tutmayı sağlayan olaylar ya da kişilerdir. O yüzden hap hepsini affedin hepsinden bugüne kadar okuduğunuz söylediğiniz kötü cümlelerden dolayı özür dileyerek özgürleşin. Tabii ki bunları alın karşımıza direkt söyleyin demiyorum asla bir dua ederek bunlardan özgürleşme bilirsiniz sadece niyet edin filan kişi bana yaşattıklarından ve bana hayatıma kazandırdıklarından dolayı sana teşekkür ediyorum. Evet yoruldum üzüldüm ama hiçbir şey tek taraflı değildir. Bunu anladım ve seni şimdi şu an özgürleştiriyorum. Seni seviyorum, özür diliyorum deyip bırakın akışına gitsin ya da bunları bir kağıda yazın akarsuya bu kağıdı bırakın ve arkanıza dönmeden yürüyüp gidin. Bunların ruhunuza ne kadar iyi geleceğinizi ancak ve ancak yaptıkça anlayacak ve bana hak vereceksiniz.

Bu şekilde 21 gün devam edin ruhunuzun gün geçtikçe hafifleyecek daha rahat uykuya da alabilecek vicdanen özgürleştiğini zi göreceksiniz. Çünkü onların hepsi Rabb'im tarafından gönderilen birer yolcuydu tekamül etmek de görevlendiren birer yolcu şu Dünyada hiçbir şey ol demeden olamaz ve anlamalısınız ki yaşadığınız her olay sizin yararınızaydi.
Hadi hazırsanız şimdi de bedenimizi temizleyelim kış aylarına girerken vücudumuz alışık olduğu bir mevsimden diğer bir mevsime geçerken biraz zorlanır biraz yorulur ve bağışıklık sistemi çöker bunu da güçlendirmek için Rabbimin eczanesinden faydalanalım var mısınız?
Kış dedik Suna geçmeden önce biraz bu sistemden bahsedelim.
Detoks sistemi vücutta oluşan radikal maddelerin önlenmesi ve vücuttan atılması için gerçekleştirilen işleme verilen isimdir metabolizma çalıştığı sürece vücudumuz her saniye radikal madde toksin üretir ve sonra bu maddeler etkisiz hale getirilerek kendiliğinden uzaklaşırlar. Yani vücudumuz kendi kendine arındırmak için kusursuz tasarlanmıştır ama tabii ki biraz yardıma ihtiyacı vardır. Size harika bir içecekten bahsedeceğim bu içeceği 21 gün her sabah güne başlarken koca bir bardak bu sudan içerek başlamanızı istiyorum ve gün boyu da bu suya devam edelim. Çok fazla katı yiyecekler tüketmeyelim hamur işinden uzak duralım. 21 gün sonra hem fazla kilolarınızdan hem toksik maddelerin izden hem de ödemeleriniz varsa ödemlerin izden kurtularak bağışıklık sistemimizin son derece güçlü bir şekilde kışa merhaba demesini sağlayacağız.
2 litre suyun içerisine 4 ya da 5 yaprak maydanoz
1 adet salatalık
1 adet tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
İnce ince doğranmış yarım elma
Aynı şekilde ince ince doğranmış kırmızı pancar
Hepsini 2 litre suyun içerisine ekleyelim her akşam hazırladığınız bu suyu sabaha kadar bekletelim ve sabahına bu sudan içmeye başlayarak günümüze merhaba diyelim içerisine koyduğumuz pancar içeriğindeki nitratın vücutta okside dönüşmesi sayesinde beynin kanlanması ve bilişsel fonksiyonların en elverişli şekilde yürütülmesinde önemli rol oynar içerisindeki vitaminler Demir kalsiyum fosfor sodyum potasyum ve magnezyum gibi vitaminler içerisinde barındırır zencefil ile karıştırılarak harika bir bağışıklık sistemi güçlendirici sidir doğan'ın bir mucizesi.Zerdeçal, içerisindeki etken maddeler sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirirken içerisindeki yüksek miktardaki c vitamini ile sizin kışın soğuklarına hazırlayacak harika bir ısıtıcı baharattır vücuttaki toksinleri temizlemekte  karaciğerde çok önemlidir. Elma, içerdiği besin lifi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir Diren kabızlığı önleyen a.c.e. antioksidan içermesi nedeniyle cildi besleyen yaşlanmayı önleyen içerisinde bolca b kompleks vitaminleri barındıran ve sinir sistemini koruyan kırmızı kan hücresini üreten harika bir meyvedir.Tarçın, içerisinde kalsiyum magnezyum potasyum ve demir gibi mineraller ile bulunan a c ve k vitaminleri açısından zengin olan tarçın şekeri düzenler yalnız bazı insanlarda reaksiyon gösterebildiği için bir çubuk tarçın dan fazla kullanılmamasına özen gösterilmesi gerekir. Salatalık bilindiği üzere içerisinde bol miktarda lif ve su içermektedir suyun tadına lezzet katacak ve bağırsak bağırsak sisteminde düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Bu dediklerimi 21 gün yapmaya Özen gösterirseniz hem ruhunuzu hem de bedeninizi özgürleştiğini farkedeceksiniz.Umarım her birinize şifa alır her biriniz şifada kalın hoşça kalın sağlıkla kalın.