8 mart Emekçi Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Bugünü önemsiyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tartışmalar bazen insan insana ilişkilerin ötesine geçerek kadın erkek ilişkileri alanında olmaya başlıyor.

Kadınlar mı daha önemli yoksa erkekler mi daha önemli sorusuna doğru yöneliyor bazen hangisi daha güçlü kadınlar mı erkekler mi daha güçlü şeklinde ifadelerde bulunuyoruz. Bunlar yaşamın doğasını yanlış anlamaktan gelmektedir ve bu yanlış anlamaları bu tarz tartışma alanlarına dökerek ifade ediyoruz.

İnsan insana zemininde olan ilişki kurulduğunda kadın mı daha önemli yoksa erkek mi soruları hatta hangisi daha güçlü erkek mi yoksa kadın mı gibi sorular da anlamsızlaşmaya başlıyor çünkü ilişkide birbirini tamamlayan ve bu tamamlama içerisinde birbirine anlam veren bu ilişki içerisinde anlamını bulan bir gerçek ortaya çıkıyor.

Bir kuşun sağ kanadı mı daha önemli yoksa sol kanadı mı daha önemli, sağ kanadı mı daha güçlü yoksa sol kanadı mı daha güçlü gibi bir soruyu düşündüğünüz zaman çok saçma bir durum ortaya çıkmaktadır. Kuşun her iki kanadı da önemli ve her iki kanadının da güçlü olması gerekli. Eğer coşkulu ve anlamlı bir yaşam olacaksa kadın ve erkeğin yaşamın iki kanadı olarak yolculuklarına devam etmesi çok önemlidir.

Kadın ve erkek ilişkilerine yaklaşırken bir kuş misali birbirimizi kanatlar gibi düşünürsek birinin daha güçlü olmasını istemesi diğerini zayıf yapar ve hedefe gidilecek olan yolda çember çizerek ilerleyemeyiz işte bu bakış açısıyla biz olma bilincine erişmeli ve ekip arkadaşının da destekçisi olmalıdır partnerler.

İşte insan insana kurulacak olan bu ilişkinin verdiği coşku ve haz yaşam doyumunu arttırmaya yetecektir. Tüm kadınlarımızın görülmeme, anlaşılmama ve hatırlanmamalarına karşı bugün tarihi tepe taklak ederek ilişkinizdeki kanat olduğumuzun farkına vararak artık her birimizin öneminin ve varlığının hayatımızdaki yerinin farkına varalım. Tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.