Sevgili okurlarım bu haftaki köşemde sizlere asgari ücretle ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 8 Bin 500 TL olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından işçi kesimi büyük bir üzüntü yaşadı. 

Nedeni aslında ortada. 

Hayat şartları en büyük sebep. 

Ev kiralarının yüksekliğinden tutun da giyimden yiyeceğe kadar tüm kalemler ateş pahası olurken 8 bin 500 TL’lik bir ücret sunmak asgari ücrete tabi olan çalışanlar için çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 

İşin bir de fırsatçılık yapan kesimi var. Asgari ücret açıklanır açıklanmaz soluğu etiketleri değiştirmekte alan çıkarcı kesimler, aslında bu topluma en büyük darbeyi vuranlardır. 

 Ben bu kadar fırsatçı bir toplum daha görmedim. 

O kadar bencil bir toplum olduk ki nasıl yaparım da bu insanların cebindeki 3 kuruş parayı alabilirimin derdine düşmüşüz!  

Yazık çok yazık. 

Peki, bu şartlarda asgari ücretle çalışan insanlar nasıl geçinecekler? Ekonomik şartlar ortada. Fiyatlar ortada, asgari ücret ortada. Allah halimize acısın! 

Bakalım seçim öncesi bir ara zam yapılacak mı? Bana sorarsanız seçim öncesi bir ara zam yapılacak. Seçim yatırımı olarak bence asgari ücret bu kadar belirlendi. Ara zamla asgari ücretin 10 bin TL’yi bulabileceğini düşünüyorum. Bakalım önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz sevgili dostlar. Sevgiyle kalın.