Sevgili Okurlarım,
     Rusya'nın başını çektiği Avrupa’nın katliamlarla, soykırımlarla ünlü sömürgeci ülkesi olan Fransa, fitnelik olaylarını Güney Kafkasya’da oynamaya çalışmaktadır. Bütün yapılanlar AB gölgesinde sözüm ona, insani değerleri ve yardımları konusunun gölgesinde Kızılhaç’ı kullanarak işgalci Ermenistan’ı piyonlaştırarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan’ın 30 Yıl esaretinden 44 Günlük savaşta kurtarmasından sonra Ukrayna’da ayranı kabaranların arasında yer alan Rusya’yı ayrı bir Platform’ da kullanarak, Emperyalist amellerine ağababalık yaptırmaktadır. 
   Azerbaycan’ın haklı davasında, yıllarca süren barışçıl ve hoşgörülü davranışlarıyla uzatılan Zeytin dalına rağmen, Ermenistan Devletsel konumu gereği sözlerini tutmadığını, Tarihin Arşivine baktığımızda,  5 Mayıs 1994'te Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya yetkilileri arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının içeriğini ve barışın korunmasını terörist devlet niteliği yapısı nedeniyle tutmadığı görülmüş.
     Ermenistan,  Azerbaycan’ın 30 yıl işgal altında tuttuğu topraklarında yarattığı soykırım ile akıttığı kanlar kurumadan, Fransa gibi Emperyalist devletlerin kışkırtmaları ile kendilerini masum göstererek Kızılhaç’ı kullanmaya çalışmaktadır.
     Kızıl haça baktığımızda; Azerbaycan’ın Karabağ topraklarında milyonlarca masum insanın evleri yakılarak Ermeniler tarafından topraklarını terke etmeye zorladıkları tarihlerde,  yaşlı, genç, kadın, kız ve çocuklar öldürülürken nereye saklandıkları merak edilmez mi? O gün gözlerini, kulaklarını ve ağızlarını kapatan Kızılhaç, bu gün sahneye çıkarak Ermeni yalanlarına borazanlık yapmaktadır. 
   Neden diye sormak gerekir! Uydurmasyon olarak,  “Ermeni Sivil halk için, ilaçlar, Hijyen ve çocuk ürünleri gibi temel ürünlerde bir kıtlıkla karşı karşıya kaldıkları yalanları ile ( Ermenistan halkının sosyal medyasına bakıldığında ise, halen Azerbaycan’a ait topraklarda piknikler yaptıkları görülmektedir.) . Meyveler, sebzeler, ekmek ve süt ürünleri, yağ, tahıl bitkileri, balık ve tavuk gibi et ürünleri eksikliğini belirtiyorlar.  Yalan genetiklerinde mevcut olduğundan, yalana devam etmektedirler, Azerbaycan Laçin koridorundan “bölgeye tıbbi ürünlerin ve temel gıda maddelerinin taşınmasına” en son Temmuz ayının son haftasında izin verildiği de bilinmektedir.
   Avrasya Bölge Direktörü Arian Bauer. ” insani durumun daha da kötüye gitmesinden endişe ettiklerini,  kronik hastalıkları olan hastalar ve kişiler, ayrıca yaşlılar, zayıflar ve çocuklar risk altındadır. Yardımların devam etmesine izin verilmeli” diyor. 
    İyi Güzel de; Rus barış güçlerinin araçları dahil olmakla birlikte, Kızılhaç araçlarınızda yardım malzemesi yerine silah, mühimmat ve Mayınlar taşıdığı ayrıca geçiş yapan araçlardan, binlerce kaçak Telefon ve Sıgara çıktığını unutuyorsunuz anlaşıldığı kadarıyla. Karşılarındaki gücü aptal sanıyorlar galiba!     
     Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı; Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin bölgedeki insani durum, 15 Haziran'da Laçın'in sınır çıkış karakolunun vurulması, Ermeni sürücülerin Temmuz ayında Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait araçlarla Azerbaycan'a kaçakçılık ürünleri yakalanma ve getirme çabaları hakkındaki açıklamasına bakıldığında, Ermenistan tarafının Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı sınır ihlalleri yaparak yasadışı faaliyetlerinin önlenmesi amacı Laçin Gümrük oluşumu bir Devletin Sınırlarında yaratması gereken ve oto kontrollerle koruma altında tutması zorunlu görevleri arasında yer almaktadır.  
     ABD Voice raporunda belirtilen bir noktada, Azerbaycan'daki Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Laçın koridoru boyunca beyan edilmemiş ürünlerin taşınmaları ile, ilgili bilgilerin farkında olduğunu ve bu tür faaliyetleri desteklemediğini belirtiyor.     Her nedense? Fransa AB görünümlü akrep Kızıl haçı yanına alarak, Rusya ile tek birleştiği nokta Laçin Koridorunu seçmesi olmuştur. Azerbaycan tarafından, Ağdam – Han kenti güzergahını kullanarak daha büyük miktarlarda ilaç ve kargo taşımak ve tedarik etmek için yardım teklif ediliyor, buna rağmen maalesef Ermeni tarafı bunu reddetmekte ısrar ediyor. Aynı zamanda Azerbaycan’ın, Kızılhaç doktorunun ve Ermeni sakinlerinin Laçin'in sınır çıkış istasyonundan Kızılhaç vasıtası ile, tıbbi amaçlarla geçişini kolaylaştırmak için bölgeye gitmesine izin vermesine rağmen, Ermenistan tarafından, Kızılhaç doktorunun konumunun, reddedilmesi düşündürücü olmaktadır!
     Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, 15 Temmuz'da Brüksel'de Ermenistan ve Azerbaycan liderleriyle yaklaşık üç saat süren görüşmelerin ardından, Azerbaycan'ın Ağdam üzerinden insani yardım taşıma arzusunu önemli bulmakla birlikte, Karadağ bölgesi ile Ermenistan ile iletişimin sağlanmasının tek yolu olduğunu belirtiyor. Ermenistan bütün bunlarla yetinmeyerek yalanlara devam etmektedir. Azerbaycan hava sahasında uluslar arası ihlallerle teröristçe tehditkâr hareketlerde bulunduğu gözle görülmektedir. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın 28 Temmuz'da yayınladığı bir rapora göre, Azerbaycan hava sahasını kullanarak uçuş yapan yerli ve yabancı havayollarının GPS uydu Navigasyon sistemlerine karşı yasadışı Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından radyo istasyonlarının kullanımı son günlerde yoğunlaştı. "24 Temmuz'da, Azerbaycan Havayollarının ATR-45 yolcu uçağında, 25 Temmuz'da Budapeşte-Bakü güzergahında Çek Havayollarının C-680 yolcu uçağında ve 27 Temmuz'da Bakü - Gebela'de ve dönüş yönünde uçan Azerbaycan Havayollarının ATR-45 yolcu uçağında radyo istasyonlarının kullanılması, GPS uydu Navigasyon sistemlerinde bir kırılmaya neden olduğunu"  raporunda açıklıyor. 
    Savunma Bakanlığı, Rus barış gücü birliğinin komutasının gerçekler ve daha önce meydana gelen aynı olaylar hakkında bilgilendirildiğini belirtiyor. Demek oluyor Ermenistan Terör devlet niteliğini şimdi de Hava Yolu uçuşlarında terör estirmeyi tercih etmektedir.
   Karabağ bölgesinin Rus Barış Gücünün kontrolündeki Hankenti, Martuni ve Ağdere bölgesindeki,  Azerbaycan karşıtı mitinglerin organizasyonunun Rus Barış Güçlerinin Komutanı Aleksandr Lentsov ve Uluslar arası Kızılhaç Komitesinin Hankenti sorumlu başkanları tarafından organize edildiği halk tarafından belirtilmektedir. 
    Organizasyona bakıldığında, Kızılhaç’a ait mevcut çadırlarının bir kısmını, Askeri birimlere, bir kısmını da Mitinglerin katılımcılarına tahsis ettiğini ve Miting alanına katılımcılara ait.  malzeme ve ekipmanların Rus Barış Gücü askerine ait araçlar ile taşındığı görülmüştür. Mitinglerde acı bir gerçekte reşit olmayan masum çocukların mitinglerde kullanılmasıdır. 30 yıldır Azerbaycan'ın işgaline göz yuman bir takım ülke ve uluslararası kuruluşların Azerbaycan'a karşı taraflı açıklamalar yapması kabul edilemez. Son üç yıldır bu ülkeler ve uluslararası örgütler Azerbaycan'da Ermeni silahlı kuvvetlerinin varlığını ve Ermenistan iletişiminin açılmasını da ihmal etmişlerdir. Ermenistan'ın yalanlarına aldanan ve taraflı açıklamalar yapan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermelerini, ülkemizin içişlerine karışmamalarını ve ikili standartlar politikasına son vermelerini talep ediyoruz." deniliyor. Azerbaycan tarafından yapılan açıklamaya göre,      “Laçın sınır geçiş istasyonu, Yasal Kurallı olarak Ermeni sakinlerine, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne (BQXK) ve Rus barış gücü birliğine geçişleri için izni verildiğini, ancak Ermeniler tarafının bölgede her türlü kaçakçılık ve gergin bir insani durum yaratmalarına izin verilemez” denilmektedir.
       Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı, 27 Temmuz'da yaptığı açıklamaya bakıldığında, Azerbaycan'ın Laçın geçidini kapatmasına duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bunun ateşkes anlaşmasına aykırı olduğunu ve diyalog sürecini tehdit ettiğini belirtiyor. "Fransa, Azerbaycan'ı uluslararası yükümlülüklerine uymamakla itham ediyor. 
      Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Azerbaycan'ın Laçın Yolu'nu kapattığı iddiasını şiddetle reddediyor ve Azerbaycan'ın yükümlülüklerini ihlal ederek Laçın'ın sınır çıkış istasyonunun kurulmasını tekdir etmesinin kabul edilemez olduğunu söylüyor. "Fransız tarafı, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına atıfta bulunarak, mahkemenin Laçın'ın sınır geçiş istasyonunun tam meşruiyetini onayladığı ve Ermenistan'ın istasyonu kaldırma ve sınırı geri çekme taleplerini oybirliğiyle reddettiği 6 Temmuz da olduğunu unutmuştur. Azerbaycan tarafının Laçın yolunun yasadışı kullanımını ve yolun kötüye kullanılmasını önleme mevcuttur" diyor.   
    ABD Dışişleri Bakanı Anthony  Blinken, 29 Temmuz Cumartesi günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV ile yaptığı telefon görüşmesinde Karabağ'daki insani durumu ele aldığını  açıklıyor. “Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile dağlık bölgede kötüleşen insani durumla ilgili derin endişelerimizi ifade etmek için konuştum. Amerika Birleşik Devletleri, sürdürülebilir bir barış anlaşmasına ulaşmak için tüm tarafları diyaloğa devam etmeye teşvik ediyoruz” diyor. Blinken, gelecekteki toplantıda, anlaşmanın bazı maddelerinin görüşmelerde tapılmasının kararlaştırıldığını ve ayrıca "çözülmemiş bazı konulardaki pozisyonların derin bir anlayışının ele alınacağını" açıklıyor.
     AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinin Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, AGİT Minsk Süreci, 24 Mart 1992 tarihinde Helsinki’de toplanan AGİT Konseyi, konsey başkanından Karabağ sorununun bir an önce görüşmeler yoluyla sonuçlandırılabilmesi için çözüm yolunu açması talebiyle başlatılmıştı.  AGİT Grubu’na ek,  Belerus,  Almanyya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve sorunun çözümsel taraflıklarında gözlemci olarak  Azerbaycan ve Ermenistan yer almaktaydı.
      Ey, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı Fransa 30 Yıl nasıl oldu da kulağının arkasına yatarak, Ermenistan’ı piyon olarak kullanmaya çalıştın. Binlerce insanın kanının akmasının müsebbibi olarak Ve halen Ermenistan’ı ıslık çalarak bıraktığın bataklıktan kurtarma cilvesi yapıyorsun. 
   Egemen Ulus devleti olan Azerbaycan’ın halen Ata yurdu toprakları Ermenistan tarafından işgal altında tutmaktadır. Kıvırmanın anlamı yok. Tarihin yaddaşı Güneş gibidir,  Balçıkla sıvayamazsınız.
        Barış ve huzur içinde yaşayın, sağlıcakla kalın.