Medyanın samimiyet sınavını konuşacağız bugün. Ya bendensin Ya değilsinin geldiği noktayı. Bana helal olanın nasıl karşı tarafa haram olduğundan bahsedeceğiz. Son 20 yılda ülkenin nasıl iki kutup üzerinden ayrıştırıldığına değineceğiz.

İstanbul medyası diye tabir edilen ulusal medyanın hem görsel hem de yazılı basınında İBB’nin yaptığı konserler çarşaf çarşaf yandaş medya tarafından manşetlere taşındı. Vatandaşın parasının çarçur edildiği konserlerde adeta sanatçılara peşkeş çekildiği yazıldı çizildi. Ama aynı uygulama kendi belediyelerinde olunca 3 maymunu oynamaktan geri durmuyorlar.

İşte buna samimiyet testi diyoruz.

Bu testi geçemedikleri için kaybedecekler.

İyi de şimdi bunun Manisa ile bizimle ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim.

İşte tam burada Cumhur İttifakının MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapmaya devam ettiği Kurtuluş Konseri etkinlikleri, Yunusemre Belediyesinin yaptığı 100. Yıl kutlamarında ki konserler yine aynı şekilde Şehzadeler Belediyesinin Yaz Konserleri bunları gören duyan ya da “vatandaşın parası konsere” diye haber yapan bir ulusal yandaş medya görmedik neden bizden zihniyeti olduğu için.

Buradan şu çıkarım yapılmasın konsere kültürel etkinliklere karşıyım gibi bir sonuç çıkmasın yapılan bu etkinlik çalışma ya da adına siz ne derseniz deyin vatandaşın hoşuna giden bir çalışmadır halkı mutlu eder. Yapılmalı mı evet bence de yapılmalı ama ölçüsü nispetinde. Medyanın da bunu ya bendensin ya değil kıstasına göre değil herkese adil davranarak haberleştirmesi lazım. Bunun içinden siyasi bir malzeme çıkarıp oy devşirmemesi gerekir.

Yani işin özü adaletin her alanda hakim olması gerekir. Vicdanın her alanda hakim olması gerekir. Nasıl ki bir elimizin parmakları bile bir değilse onları aynı yapma şansımız yoksa bizimle aynı düşünce yapısına sahip olmayanları da sadece aynı yerde siyaset yapmıyoruz diye ötekileştirmenin tü ka ka demenin bir anlamı ve manası yoktur. Ülkeyi bu ayrıştırma değil birleştiren zihniyet kurtaracaktır. Bir masa etrafında toplanabilen insanlar farklı dili kullansa da ortak değerlerde müşterek fikirlerde birleşebiliyorlarsa Çanakkale ruhu gibi 7 düvele karşı içimizde ki 70 millet bir arada tek yürek siper oldular işte o ruhla geleceği kuracak olanda bunlar olacaktır.

Şimdi geçtiğimiz ay ilimize bir takım açılışlar ve üzüm fiyatını açıklamak için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına davet için Ankara yolunu tutan Manisa BB Başkanı Cengiz Ergün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek gerçekleşecek programa bizzat davet etmişti. O zaman servis edilen fotoğraflardan sayın Devlet Bahçeli’nin programa katılmayacağını beden dilinden anlaşılıyordu ve nitekim de programa sayın Devlet Bahçeli katılmadı. Oysa elinde ki tek büyükşehir belediyesi Manisa.

Burada kimse bu ayrıntıyı dikkate almadı. Oysa dikkate alınması gereken en büyük nokta burası. 30 büyükşehir belediyesi içinden tek bir belediyeniz var ve bu belediyenin olduğu yere Cumhur İttifakının büyük ortağı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı programa katılıyor siz ev sahibi konumundasınız katılmıyorsunuz. Tavrınız ortağınız Cumhurbaşkanına mı yoksa Büyükşehir Belediye Başkanına mı diye sormazlar mı?

Ayrıntıyı görebilen sorar?

Ben soruyorum sayın Bahçeli’nin bu tavrı kime?

Sayın Bahçeli’nin gelmemesinde ki etken sosyal medyadan sürekli kendini yırtarcasına bağıran ve işin adli yargıda olduğunu söyleyen Hacı Nuh Kaya’nın etkisi mi var. Yoksa küçücük bir köyün yani mahallenin gerçekte 250 hanenin ama Cengiz başkanın kendi deyimiyle 10-12 hanenin su sorununu çözememiş olasının mı etkisi var.

Kulislerde dolaşanlara göre yeni dönemde Büyükşehir için adaylığını koymayacağını Milletvekilliğini düşündüğü konuşulan Başkan Ergün için Cumhurbaşkanının katıldığı ve kendi ev sahipliği yaptığı bir yerde kendi Genel Başkanının katılmamış olması değil vekilliği aday bile gösterilmeyeceği şeklinde okunabilir mi?

Bekleyip göreceğiz, zaman her şeyi gösterecek.

Ama şu bir gerçek ki AKP Manisa Büyükşehir Belediyesini kendi partisine katmak istiyorsa ki bu en büyük isteklerinden bir tanesi budur. Ne eski vekillerden medet umacaklar ne de mevcut vekillerden. Şuan için yapılan tüm kamuoyu çalışmalarında ve sokaklarda konuşulan en güçlü isim Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik. Bunun dışında yapılacak bir tercih belki de İYİ Parti’nin tek Büyükşehir Belediyesi kazanmasına vesile olur.

Selam, Dua ve Muhabbetle…