Evet değerli dostlar hepinize selamlar saygılar sunuyorum.
Siyasetçiler seçkin, onurlu, asil insanlardan olmalı. Çünkü gerek toplum olsun gerek o siyasetçilerin yönetimindeki yol arkadaşları olsun bağlı oldukları partileri olsun hep kazanmak için yola çıkarlar.
Ama başlarındaki genel başkan, il başkanı, ilçe başkanı düzgün insanlardan oluşmalı ki onların altında siyaset yapan insanlar başı dik, onurlu davranışlılarıyla alt kademedeki gönül verenler, azimli çalışarak umutları tükenmeden siyaset yaptıkları partiye bağlı kalsınlar.

Lider, yalan söylemez ise herkese eşit olursa yönetiminden gizli dalavere işine girmez ise işte o zaman lider olur.
Ama kendisi ile yürüyen insanlara, tavşana kaç tazıya tut derse olmaz.

İşte o zaman tavşanla tazı birleşir o adamı al aşağı ederler. Lider kendini aslan görüp tavşan korkak, tazı kendi malım görüşü ile dalavere yaparsa bir noktadan sonra tavşanda aslan olur o lideri tahtından eder.
Ama yürekli, düzgün bir lider, dik duruşlu yiğit kişilikli olursa asla başı yere eğilmez.

Başkan adayı olan bir adam, meclis aday sıralamasını dört kişiye söz verirse o dört kişi bir araya geldiğinde vay o liderin haline... Korkak çoban sürüyü de kayıp eder koyunu da kurda kaptırır. Genelde yerelde kongreler olur aman Allah’ım sanki bu başkan adayları evliya herkese sarılır, güler, ayağa kalkıp karşılar, abim babam, emin, çocukluk arkadaşım, üniversiteden arkadaşım say sayabildiğin kadar.

Olumlu veya olumsuz sonuçla biten seçimin sonu hepsi unutulur. Telefonlarına bile çıkmazlar.
Oysaki yine bir seçim olur yine aday olurum düşüncesini unutur.
Kurt yaza çıkar ama yediği ayazı unutmaz.
Seçmende öyle yol arkadaşlığı da öyle.

İnsanlar hep omurgalı olursa kazanmak da kaybetmek de bir şereftir. Çünkü karar halkındır. Halkı kendi işçisi gibi gören siyasetçiler, işçisinden dayak yiyen patronlara benzer.

Yerelde ve genelde yalancı siyasetçi yok olmaya mahkumdur. Siz, siz olun düzgün insanlarla siyaset yapın. Yalancı siyasetçiler insanı dinden çıkarır, aynı zamanda sağlığından eder.

Gücünü paradan, kişiliği makamdan alan kişilerle yürümek topluma yapılmış en büyük haksızlıktır.

Buna dikkat edin öyle yürüyün.

Kalın sağlıcakla.