Evet değerli dostlar hepinize selamlar saygılar sunuyorum.

Ülkemizde son yılların en ateşli ve en yüksek, yüksek olmasının yanı sıra en düzenbaz seçimini yaptık.

31 Mart yerel seçimleri ülkemiz için bir milat ve siyaset adına çağ açıp kapanmasının açılış anahtarı oldu diyebilirim.
Nasıl mı diyeceksiniz;

Yazımın başlığında kar boran oldu demiştim. Şöyle ki 25 yıldır ülkeyi idare eden ülke genelinde ve yerelde AKP idi. Bu tabloyu dağların zirvesine yağan karın buz tutması ve bu buzu yıllardır eritecek hava sıcaklığının olmamasına benzetiyorum.
2024 yerel seçimleri bu tabloyu öyle ısıttı ki zirvedeki buzulları eritmeyi başardı. Dağların zirvesini ısıttı yeşillenip çiçek açma zamanı yaklaşıyor gibi görünse de önümüzde uzunca bir süre var yeni resmi anlamaya ve görmeye.

Belki de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti ikna edip 2026 yılında erken seçim kararı aldırabilir ve kendisinin tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesinin önünü açabilir. Anayasaya göre meclis erken seçim kararı alırsa Cumhurbaşkanının önü açılmış olacak. O zaman kar boran mı olur yoksa karayel esip buzları eritip çiçeklermi açar bunu o zaman göreceğiz.

Gelelim Manisa yerel seçimlerine. Uzun yıllardır Manisa'da seçim kazanamayan CHP bu seçimde sildi süpürdü. Bir önceki yerel seçimdeki ittifak devam etti. Kim devam ettirdi bu ittifakı derseniz cevap çok net. Milletin kendisi gerçek vatanseverler yaptı bunu.
2019 seçimindeki Millet ittifakı olan, CHP ve iYİ parti ile kazanılan yerler tekrar kazanıldı onun üzerine büyükşehir ve toplamda 14 belediyeyi CHP aldı. Bu iki partinin ayrılmasını İYİ Parti tabanı kabul etmedi. İYİ partiden kopan kurucular sessiz kalsa da içlerinden bazıları mertçe CHP yi destekledi ve açıklama yaptılar.
Bu Manisa ittifakını ilk olarak başlatanın kimler olduğunu belediye başkanı olan Sayın Semih Balaban çok iyi biliyor kendisi gergin geçen seçimde en rahat adaydı. Mütevazilik yapmayacağım açıkça yazdım hatta haykırdım. Bu ittifakın olması gerektiğini yazılarımla ve seçim çalışmalarıyla Manisa'nın değerli seçmenine anlattım akabinde Manisa'nın siyaset arenasında çok saygın bir isim olan Sayın Kürşat Mithat Özkan beyefendinin Yunusemre belediye başkan adayı Semih Balaban başkanımıza olan destek paylaşımı son haftada kırılma noktası yaşattı.
Bunun üzerine kendilerine İYİ Parti içinde seçilebilir sıralamasında yer bulamayan parti meclis üyeleri istifa etti medyaya yansımasının sonrasında seçim aslında başlamadan bitti diyebiliriz. Bunlar bir plan dahilinde işledi ve stratejik bir adım oldu. Bu planı yapanları ve uygulayanları yürekten kutluyorum.
İYİ Parti'nin kalplerini, Manisa'daki can damarlarını yok sayan, her hangi bir menfaat gütmeden ufacık emekli maaşlarıyla haksızlığa dur diyen bu cefakar insanları göz ardı edip kendilerini dev aynasında gören başkan adayları seçimlerin sonrasında gerçekleri iliklerine kadar hissetmiştir diye düşünüyorum. 

Zaten İYİ Parti'nin büyükşehir ve merkez ilçedeki oy oranları belli idi fakat ORC araştırma şirketinin afaki açıklaması ucuz bir algı yaptı. Tahminlerime göre her iki ilçede iki puan artirdı ama yeterli değildi.

Partiyi kuranların dışarıda kalmasıyla yeni gelen kişilerin son haftadaki planlı çalışmaları parti halkta karşılık bulmadı. Bunun sonucu olarak da sizler bize değer vermezseniz bizde sizi sandığa gömeriz sonucu çıktı.

Hatta yine bu gazetede yayımlanan bir yazımda seçimlerde D-Hont sisteminin kullanıldığını anlatmıştım. Bu sisteme göre yaptığım hesapta İYİ Parti'nin Yunusemre de bir meclis üyesi çıkaracağını bir ay önceden yazdım.
Sonuç aynı çıktı. Ismarlama anket yaptırmanın herhangi bir anlam taşımadığını hep beraber görmüş olduk.Tabanı okuyamayan halkı tanıyamayan siyasetçilerin ömürlerinin ne kadar olduğunu hep birlikte yaşadık. Bu egolarıyla devam edenler bırakın siyaset yapmayı eczane çırağı dahi olamayacaklarını tekrar ispat ettiler. Beni yanıltmadıkları için çok teşekkür ediyorum kendilerine.
Seçimlere 1 hafta kala Kanal 45'de Değerli gazeteci Ümit BAKSİ'nin Söz Sizde programının konuğu olmuştum kendilerine tekrar teşekkür ediyorum çok güzel ağırladılar beni ve harika bir program gerçekleştirdik. Orada da üzerine basa basa belirtmiştim Manisa sürprize hazır olsun demiştim işte sonuçlar ortada.
Son üç aydır Manisa siyaset arenasında çalışıyordum yakinen bilen arkadaşlarım da var onlar kendilerini biliyorlar.Kendi aramızdaki konuşmalarda böyle sonuçun olacağını biliyorduk.
Bunu ben Semih Balaban başkanımıza 1,5 yıl önce telefonla söylemiştim kendileride biliyorlar siz olursanız başkan adayı bu iş biter.
İYİ Parti'nin bir önceki adayı 
Sayın Kürşat Mİthat Özkan bey olsaydı durum farklı olabilirdi riske girerdi Semih hocamın işi.
Ama İYİ Parti'nin Manisa'daki teşkilatı milletvekili ile kapalı kapılar ardında 6 ay önceden yangından mal kaçırır gibi baskın aday açıklaması yanlış oldu ve sonuç bu.
Aynı şekilde Şehzadeler de durum aynı idi yanlış zamanda yanlış tercihler yanlış meclis üyeleri listesi, ilçe başkanının basiretsiz tutumu partiyi bu hale getirdi ne etkisi oldu nede yetkisi. Kurucuların hepsini küstürmeleri,adaylarının ayağının yere basmaması etrafındaki insanların hayali havalara girmesi bu sonucu yaşattı. Yunusemreye göre daha şanslı olan Şehzadeler son onbeş gün hep kayıp yaşadı . Biz bunu halk olarak gördük dostlarımıza söyledik çünkü vatandaşın baktığı açıyı onlar göremedi öyle şartlanmışlardıki göremiyorlardı. Yazımı okuyan arkadaşlar hatırlayacaklardır. Onlarla olan sohbetimizi. Ama bana küsüp irtibatları kestiler. Dost acı söyler atasözü vardı tabii bunların hayalleri başkaydı.
Sonuçta, sayın Cengiz Ergün'ün miadının dolması, Sayın Mehmet Çerçi'nin kendi seçmenin dahi gözünden düşmesi.
Şehzadeler de sayın Yavuz Kurt'un emrivaki aday yapılması Cumhur ittifakını bu hale getirdi.
İYİ Parti'nin adaylarının partilerinden ve parti kurucularından destek almadan hareket etmeleri,ayakları yere basmadan her iki adayında kendilerini gökyüzünde görmeleri gözlerini makam hırsına bürünmeleri halkın bakışını ve düşüncesini okuyamamaları, bir önceki seçimdeki adayların aldıkları oyları kendilerinin olduğunu sanıp, önceki adayları kırmaları,büyükşehir adayına yeterince destek vermemeleri, partideki kopukluklar, egolarını halkın gözüne sokup oy istemeleri kendilerine büyük bir hezimet yaşattı ve Manisa'da bir daha toparlanamayacak bir enkaz bıraktı.
Sonuç ortada.
Gelelim kazanan tarafa.
CHP adaylarına büyükşehir belediyesi adayı Ferdi ZEYREK mimar genç ve ter temiz bir yüz. Gençliğinin yanı sıra mütevazı tutumu,seçmeni mest etti. Cengiz Ergün'ün kibirli tavırları seçmeni ziyadesiyle bıktırmıştı.
Şehzadeler tarafında Gülşah Durbay hanım tepeden tırnağa CUMHURİYET kadını idi sahada şunu herkesten duyuyorum halk başkanlardan çok memnun mutlu 5 yıl bu memnuniyet ülke genelinde devam ederse Cumhuriyet Halk Partisi tek parti olarak hem Cumhurbaşkanlığını hem de meclis çoğunluğunu eline alabilir. Yeter ki kararlı bir şekilde ayrıca doğru insanlarla dürüst insanlarla çalışsınlar. 
Bana Turgut Özal Mahallesi'ndeki Ağrılı dostumun anlattıkları gerçek oldu.
Önceki yazılarımda bu konuya değinmiştim merak eden araştırsın okusun.
Bravo size saygıdeğer dostum tespitlerinizin hepsi nokta atış geldi.

Gelelim Yunusemre belediye başkanı Sayın Semih Balaban beyefendiye.O herkesin hocası idi herkesin de oyunu aldı sildi süpürdü bitirdi. Her mahallede her sokakta her dükkanda güler yüzle karşılandı. Oy vereni vermeyeniyle bu kadar sevilen saygı duyulan bir isim uzun süredir göremedim Manisa'da. Yaklaşık 35 yıldır Manisa'da yaşıyorum. Ben bu kadar sevgi duyulan bir adaya inanın rastlamadım. Bu teveccühe karşılık harika seneler bekliyor Yunusemre sakinlerini.
Başından belliydi zaman zaman bir araya geldik tel ile konuştuk hepimiz inanmıştık bu iş tamam diye biliyorduk çok netti ama ORC ciler gibi uçmamak en güzeli deyip seçim gününü beklemek en doğru karardı.
Hayırlı olsun Manisamıza.
CHP li başkanlar, umarız önümüzdeki günlerde ve devamında Manisa halkı ile sahada kaynaşıp bütünleşip,halkın mutluluğunu,yaşamını, ön plana çıkarır hizmetleri halk tarafından takdir edilir.
Manisa'daki karların eriyip çiçeklerin açtığını halk görecekmi hep birlikte takip edeceğiz.

Kalın sağlıcakla.