Evet değerli dostlar hepinizeselamlar saygılar sunuyorum.

Değerli dostlar, siyaset yapmak bir sanattır. Herkes yapamaz, herkes başaramaz.
Neden mi?

Konuştuğun her kelime, yaptığın her hareket giyiminle kuşamınla artık sen sen dağilsin. Çünkü siyasete girdinse sen, seni takip eden sana gönül veren toplumların oluyorsun. O toplumdaki insanlarıda mutlu etmek dünyanın en zor işi.
Söylediklerinle yapacaklarını iyi hesap etmelisin. Aksi takdirde ya içkiye ya da psikolojik hapa muhtaç kalırsın.
AKP 25 yıldır iktidar Manisa için de öyle.
Ne söylediler, ne yaptılar? Söyledikleri çok şey var.
Her şey ortada dolar kaç lira, et, ekmek, araba fiyatları, ev fiyatları, vergiler, dış politka, mülteci durumu, giyim fiyatları, otel fiyatları, lokanta fiyatları, sayacağım çok şey var.
Ne yaptı bunlar? Hep konuştular, yaptıkları da var ama; halkın garibanın huzuruna mutluluğuna asla dokunamadılar, mutlu edemediler sonuç ortada.
Hezimet.
MHP onlarda hep konuştu AKP ile hep küfürleştiler, halkı sen ben kavgasını körükleyip oy alarak ayakta durmaya çalıştılar. İktidar ortağı oldular nimetleri çoğaldı belediyelerden (yerelde) teşkilatlar ayakta kalmaya çalıştı. İl ve ilçe başkanları imkanlar ölçüsünü iyi kullandı. Asla yöneticisiz kalmadılar nedenmi? Çünkü iktidar ve belediye imkanları ellerinde ve emirlerindeydi. Biraz böyle giderler.

Sonuç biraz sancılı olacağa benziyor. Büyükşehir belediye başkanlığı elden gitti.
Yönetici bulmakta zorlananacaklar.
Gelelim İYİ Parti'nin durumuna o da yükselişten sonra, duraklama dönemine girmeden düşüş dönemi yaşamaya başladı.
Bütün il ve ilçe başkanları kaçma planındalar, çünkü ileri zor olacak gibi. Kongre sonrası hepsi değişecek teşkilatların durumu iç açıcı değil, seçim zamanı geçti yenilgi kabul edildi.
Öyle zannediyorum ki seçimi kayıp eden ekipler yönetici bulmakta zorlanacak.
Ya da genel merkez diyecekki belediye başkan adaylarına gelin ilçe başkanlıklarını üstlenin biz sizi başkan adayı yaptık başaramadınız. Şimdi sıra sizde nasıl olsa seçim zamanı hayal olan başkan yardımcılığı için sizlere gizli kapaklı maddi destek verenler vardı ne bilelim belki yine desteklerini devam ettirirler bir dört yıl sonrasına. Yani karanlık kuyuya taş atmak gibi. Sizinde durumunuz İYİ Parti'yi başsız bırakmayın diyecektir.
Onların tutumu önemli kararları ne olacak göreceğiz.
Hani demiştiniz ya seçilemeyen bıraktı kaçtı diye. Oysaki kaçan yoktu. Sizler partide at koşturmak için onlara iftira attınız diyorlar. Biz duyduğumuzu yazarız.
Şimdi, etme bulma dünyası, başkaları için söyledklerinizi şimdi siz yaşayacaksınız. Yükü sırtlanmaya hazır olun.
Ancak Manisa'da bir yürekli bayan çıkmış ortaya ben şehzadeler ilçe başkanı olacam diyor. Yönetimimin yarısını bayanlardan oluşturacam erkeklerin yapamadığını ben yapacam diye alttan alttan çalışıyor. Kim mi? Jale hanım.
Doğru mu bilmem ama yüzeysel tanırım başarırmı orasını kendisi bilir.
Konuşulan bu erkekler kaçmaya çalışırken bir bayanın böyle kararı alkışlanacak bir durum.
CHP yerelde ve genelde en rahat parti belediye onlarda köklü parti imkanlar çok iyi olacak teşkilatlar güçlenecek.
İlk kongreleri yerelde hareketli geçecek gibi görünüyor.
Neden mi?
Yerelin imkanları bu partide hareketliliği getirecek.
Tıpkı AKP ilk iktidar olduğunda tamamen emanet oylarla iktidar olmuştu. Hatırlayın o günleri, açılımlar solcu bakanlar, roman açılımı, Kürt açılımı, Avrupa birlği yalanı, Alevi açılımı var da var ama sonuç hiç biri olmadı.
CHP de yereli kullanarak geneli kazanmak istiyorsa emanet oyları kendi partilerinde kalıcı kılmaları için ince eleyip sık tokumalı yoksa birdahaki seçime yine %24'lerle girebilirler.
Strateji önemli tabii göreceğiz. Yani en rahat onlar ama bana sorsanız en zor onlar çünkü 74 yıl sonra yerel iktidarı genele taşımak bir belgesel filmi olabilir.
Film yapımcıları ve senaristler şimdiden işe koyulsa fena olmaz.
Çılgın Türkler.
Ne yapacağı belli olmaz. Ondan dünya Türklere muhtaç ondan dünya Türklerden korkar.
Savaşta komutanından gizli matarasına dereden su almaya gider. Orada kafası eser düşmana gereğini yapar. Ya geri gelir ya da şehit olur.
Onun için siz İran, İsrail'e bakmayın.
Onlarda konuştuğu ayrı yaptıkları ayrı.
Bizdeki bazı siyasetçiler gibi.
Bizi biz yapan çıgınlığımızdır.
Korkaklar silinir gider deliler delice yaşamaya devam eder.
Korkaklar, köpek gibi deliler bozkurt gibi. Hür ve müstakilliği severler.

Kalın sağlıcakla.