Konuşunca dırdırcı, susunca çekingen, kendini anlatmaya çalışınca günah çıkartıcı, anlatmayinca ukala... 
Sınırlarını çizince mesafeli, yakın durunca hafif meşrep... 
Hepsine çizgi çekip kendin olunca güçlü kadın oluyorsun. Hadi canım oradan!
Bu kadınlar ayrı bir evrende evrilip bu tarafa gonderilmiyor. Her güçlü kadının ödediği bir bedel vardır. Bu bir günde bir olayda vücut bulmuyor. Acıyarak, kanayarak her yeni yılda yenileri eklenerek devam ediyor. 
Bugün bir konuşmada hoca hanım şöyle diyor; şu pozitifliğinizden biraz çocuğunuza da verseniz. Muhtemelen veremediğimi düşünüyor. Başkalarının onun enerjisini düşürdüğünü düşünmüyor. Onun bu konuda zamana ihtiyacı olduğunu görmüyor.
Güçlü kadın genetik kodunda mevcut bunu ısrarla farklı şekilde aşağıya çekenlerle mücadele etmesi gerektiğini göremiyor.
Herşeyin gökten zembille indiğini mi düşünüyoruz acaba?
Biz aile olarak kıyaslama yapmazken bu hakkı kendinde görenleri görmezden gelip yoluna emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini  öğrenmesi  bilmiyor. 
Şefkat gibi hissi duygularının yakınlık yerine aleyhine kullanılacağını öğrendikçe canı yanıyor. Aile ile ilgili olumsuzlukların yüzüne vurulması canını acıtıyor.  Hata kendilerinde olduğu halde çocuk yaşta ifade edememesi, etse de dikkate alınmıyor olması canını yakıyor. 

Şu yana yakıla tavsiye ettiğiniz psikologa kendinizin gitmesi gerektiğini sizin gibi yüzünüze çarpamiyor. Annesi ile paylaşmadigini düşündüğünüz herşeyi annesi ile paylaşıyor. Reddettiği şeyleri kabullenmek durumunda olmak canını yakıyor. Ergenlik gibi bir dönemi anlamaya çalışıyor. Başarıya giden yolu öğrenmeye çalışıyor. İnsanların ruhani varlığını sezgileri ile çözerken somut olarak ifade etmeyi öğrenmeye çalışıyor.
İşte güçlü kadın klişesi böyle oluşuyor.
Onlar ailelerini seçme hakkına sahip değiller ve en çokta buradan vuruluyorlar.
İnsan en çok sevdiği, sevdikleri üzerinden vuruluyor işte güçlü kadın böyle işleniyor.
O yüzden güçlü kadın klişesini bir kenara bırakın.
Güçlü kadın klişesi yüzünden etrafı silik insanlar sardı. 
Biz senin gibi olamıyoruz! Pardon tutan mi var? 
Herşeyin en iyisi olduğunuzu düşünmek en büyük eksikliktir.  #kişiselgelişim