Malumunuz üzere her birimizin bir doğum haritası var. Haritamızdaki  zodyak çemberi 12 eşit parçaya bölünmüş ve her parça hayatımızın bir alanını yansıtır. Bu parçalara evler deniyor.  Ayrıca bu evlerde bir de gezegenler var. Gezegenler hangi evde ise o evin konuları ile ilgili hayatımızı şekillendiren olayları deneyimleriz. Bazı evlerde ki gezegen yerleşimleri zorlu iken bazıları ise hayatımızı kolaylaştırır. 
Eğer haritamızda zorlu gezegenler zorlu evlerde ise o gezegenlerin sembollerini günlük hayatımızda kullanarak kolaylaştıra biliriz. 
Güneş. bizim varoluşumuzun kaynağı ve parladığımız alandır. Altın, güneş resmi, sarı remk..
Ay, duygularımızı nasıl yatsıttığımızı anlatır. Gümüş, su.
Merkür, iletişim ve düşüncelerimizi ifade ettiğimiz gezegendir.  Kitap, gazete,kalem.
Venüs, sevgiyi ve estetik zevkimizi gösterir. Biblolar, sanat eserleri, konser, müzik.
Mars, mücadele ettiğimiz alandır. Kılıç, makas, her türlü kesici aletler, kırmızı renk.
Satürn, eli sopalı öğretmenimizdir hayatın içinde zorlasada ders alındığında bir o akadar da ödülendirir. Dağlar, deri , kum saati.
Jüpiter, bulunduğu alanı genişletir, aynı zamanda yüksek bilgiyi de ifade eder. Seyahatler, büyük eşyalar, dini semboller.
Uranüs , farklılığı, sıradışılığı ve ani değişimleri anlatır. Uçaklar, yıldırım resimleri.
Neptün, hayatımızda ki sis perdesi gibi düşüne biliriz. Bazen birşeyleri görmemizi engeller. Balıklar, uzayla ilgili objeler, yunus balığı resmi veya objesi.
Plüton, bizi zamanla değiştirip dönüştüren gezegen. Çöl fotoğları, kaktüs bitkisi veya resmi.
Bu sembolleri kullanarak haritamızdaki gezegenleri pozitif yönde çalıştıra biliriz. Tabiki bu konuda profesyonel bir astrologtan destek almak en güzeli.
Sevgiyle kalın.