Hayat Bayram olsa başlığını yazınca, benim aklıma ilk gelen eski Türk filmleri oldu.
Özellikle de Kemal Sunal filmlerine bayılırım. Bizim duygularımızı kültürümüzle kişiliği röle büründüğü şahıslar tam da halkımızın evladı imajını yerleştiriyor. Müzikleri ,esprileri bir devrim niteliğinde. Enerjini yükselten herşeyi unutturan silen ayrı bir özelliği var.
Gerçekten mutluluk nedir? Birçok sözü duyar gibiyim para para, para. Eğer gerçekten açlık seviyesinde ise yaşam biçiminiz. Evet para mutlu olmak için bir araçtır, denilebilir. Daha evvelki yazım da da yazmıştım. Somut şeyler için çalışırız mesela ev ,araba gibi. Sonradan fark ederiz ki evi arabayı da huzuru ve aşkı bulmak için isteriz kısacası bizi mutlu eden şeyler soyut şeylerdir. Sağlıklı, mutlu kendini tam olarak ifade edebildiğini karşı tarafa aktarabildiğin, ilişkiler içerisinde bulunmak. Akrabaların ve arkadaşların arasında sözünün dinlenmesi saygı duyulması öz değerini okşamaz mı....!
İşte diyorum Bayram bunlar için tam da ihtiyacımız olan zaman dilimi en büyük fırsat. Küs olduklarınızla barış'ın aç olan komşunuzla paylaşın. Ne paylaşacağız ki kimde para kaldı demeyin. Güleryüz, samimiyet ve içtenlik ile sorulan hatır. Herhangi bir yardıma ihtiyacın var mı? Ben yanındayım denilen bir mesaj sizi mutlu etmez mi? Sizi ederse başkasınıda eder. Başkasını mutlu ettiğiniz zaman,da siz mutlu olursunuz çünkü ilahi sistemde, yaratılışımızın amacı saf sevgi değil midir sizce de? Vicdanın ve huzurunun aurasını yükselmesi için paraya gerek yok. İlla ki bir tatile gitmene gerek yok. Her şey bedava olan o kadar çok şey var ki. Tebessüm etmek nasılsın demek, bir sırt sıvazlamak, bir saç okşamak, gülmek, yardımcı olmak. Eğer bunları yaparsan. Ve benim inandığım gibi ayat bir aynaysa bu Erdemli davranışların hepsi sana dönecek. Bir sözüm var bunu çok seviyorum. Kırmak istemiyorsan kendini kırmayacaksın başka birini.
Aslında hiç de zor değil sadece kendin ol özün ol çünkü özümüz iyidir özümüz rabbimizle birdir. Zamanla, bize yapılanlar bizim kırılma mıza üzülmenize sebep olduğu için negatif duygular ,düşünceler, söylevler içinde oluruz.. ve artık bizim tarafından bir iyiliği hak etmediklerini affetmeye barışmaya değer olmadıklarını düşünürüz hele affetmek bizim için azaptır değil mi? Asla dediğinizi duyar gibiyim asla affetmem. Ben de sana diyorum ki kendini seviyorsan yaşadığın her gününde sana yaşatılan günleri, anları ,olayları, düşünerek acı çekmek istemiyorsan. Hala onu taşımak istemiyorsan affet Barış gitsin senin enerjin de daha fazla kalmasın. Yani senin aslında kendine yaptığın bir iyilik bu, çünkü kızgınlık öfke memnuniyetsizlik şükür sözlüğü getir ir ve şükürsüzlük de senin rabbin le aranı bozar, negatif duygular da seni hasta eder. Hadi gel bu bayram ilk kendini özgür kıl barışamadık larınla Barış yüz yüze gelemiyorsan bile içinden seni affettim de kin öfke barındırma. Küslerin barıştığı hasretlerin kavuştuğu birbirimizi dinleyebilmek ve anlayabilmek için yeterli zaman dilimi olan bayram. Hayatımız her zaman, bayram tadında geçsin, bildiğimiz, beraberliğimiz, huzurumuz neşemiz ve inancımız inancımız derken, güzel olacak Umut içeren üşüncelere olaylara karşı  inancımız, artsın bereketlensin, güzel anlarımız ve anılarımız biriksin. Şu atasözünü de çok seviyorum. Adeta felsefesi yüksek bir yaşam tezahürü. Deliye her gün bayram. Yani hiçbir şeyi kafasına takmayan sonsuz tevekkül halinde olup her şeyin hayrına olduğunu bilen insan. Deli yani Veli. Sizleri seviyorum Her birinizi Neşe de mutlulukta ve huzur da görmek istiyorum büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden, öperim. Hayırlı bayramlar.