Merhaba sevgili okurlarım,

Bu hafta sizlere kar yağışıyla ilgili yazacağım. 

Sizlerin de  bildiği üzere bir haftadır kentimizde yağışlar etkili olmakta.  

Sağanak yağışla birlikte özlenen kar yağışı da etkili oldu. Durum böyle olunca da vatandaşlar soluğu Spil Dağı Milli Parkı’nda aldı.  Kar özlemiyle yanıp tutuşan çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı buldular. 

Öte yandan kar yağışı vatandaşları olabildiğince sevindirirken, yabani hayvanlar için durum da pek de iç açıcı olmadı açıkçası. Her yer karla kaplanınca Spil Dağı’nın gözdesi yılkı atları aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Uzun zamandır mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının dün yerini yağışlı ve karlı havaya bırakmasının ardından 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı’nın da karla kaplanmasına neden oldu. Milli Parkta yer alan yılkı atları, tilki, kızıl geyik, ak kuyruksallayan, kuzgun, gelincik, yaban tavşanı, yaban domuzu, kurt ve kuş çeşitleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yemleme çalışması yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü içinde yer alan Spil Dağı Milli Parkı’ndaki yemleme çalışmasıyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Adil Şencan yemleme çalışması sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

Şencan, “Bizim buradaki gayemiz yaban hayatını korumak için kış şartları başladı ve yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için pazar artığı yonca gibi yemleri bırakıyoruz. 2022 yılında 4. Bölge Müdürlüğü olarak 155 bin kilo doğal yemi doğaya bıraktık. Bu sene de kış şartlarının başlamasıyla ihtiyaç olacak yemleri doğaya bırakacağız. Gayemiz doğal dengenin desteklenmesi ve artırılmasıdır. Mevsimin ilk karı bizim için sevindirici. Mevsimsel olarak çok kurak bir sezon yaşıyorduk. Neredeyse 3 aydır tek damla yağış almadık” açıklamasını yaptı. 


Öte yandan, yemleme çalışmalarının aralıklarla devam edeceği de bildirildi. Biz de kendilerini, aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlarımızı unutmadıkları için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Güzel insanlara, vicdan sahibi insanlara ihtiyacımız var. 

Sevgiyle kalın sevgili dostlar…