Siyaset arenasının yavaş yavaş hareketlendiği şu günlerde sosyal yazılarımızın da sonlarına doğru gelmeye başladık. Bu anlamda ki en önemli yazılardan birisi bu konu şehrin kanayan yarası Beyaz Fil binası.

Manisa’da yaşayan 7’den 70’e herkesin mutlaka bir anısının olduğu, uzaklardan misafirimiz geldiğinde yol tarifi ederken kullandığımız çarşıya gelindiğinde mutlaka önünde buluşalım diye sözleştiğimiz Beyaz Fil binası şimdiler de adeta kaderine terk edilmiş gibi yeni sahiplerinin insafına kalmış şekilde bekliyor.

Sansasyonel satışı ile sonrasında açılan davalar ile yıkılmaktan son anda kurtarılan Manisa’nın simge değeri Beyaz Fil binası için satın alan firmanın bu tarihi yapıyı nasıl olurda tekrar Manisa’ya kazandırırız bunu düşünmesi gerekir.

Geçmişte nasıl Kırmızı Köprü korkulukları Manisa’da yaşamamış insanlar tarafından Ağlayan Kaya ve Kumlu Dere Rekreasyon çalışmalarında Kırmızı Köprü’yü bir çırpıda yıktı. Sonra o döne yayın hayatında olan Haber Gazetesi sayesinde ve özellikle Filiz Ağar ile Zerrin Ağar hanımefendilerin yazılarıyla kamuoyu oluşturmasıyla yıkılan Kırmızı Köprü korkulukları dönemin Belediye Şantiyesinde tekrar yapılarak yerine konuşmuştu.

Buradan çıkaracağımız sonuç ise şu olmalı kentin değerlerini yaşanmışlıklarını bilmeyen insanlara kentin dokusunda tasarruf hakkı verilmemesi olmalı.

Nasıl geçmişte Kırmızı Köprü için kamuoyu oluşturulduysa Beyaz Fil binası içinde oluşturuldu ve yıkımı engellendi.

Kendin tam merkezinde kent ile bütünleşmiş devasa bir kompleks. Sadece bir yapı değil kentin canlanırsa ticaret ve kültür merkezi olur.

Konunun detayına girmek istemiyorum Manisa’da bilmeyen kalmadı bu konuyu. Ama şu bilinmelidir ki Beyaz Fil binası Manisa için bir değerdir.

İçerisinde dükkanları yani alışveriş mekanlarını, Sinema Salonlarını, Terasları cafeleri barındırabilecek bir konumdaki yapı Fransız balkon mimarisi ile Butik Otel olarak değerlendirildiğinde yeni bir Manisa olmaması içten bile değil.

Yine geçmiş dönemde satışından öncesinde İzmir’den Özel bir hastanenin alıp hastane olarak değerlendireceği de konuşulmuştu sonrasında hepsi kaldı.

Beyaz Fil Manisa’dır ve bu kentte yaşayan herkesin mutlaka bir anısı vardır.

Tekrardan eski şaşalı ve cıvıl cıvıl günlerine dönmesi temennisiyle.

Selam, Dua ve Muhabbetle…