“SEVGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL , SEVGİNİ PAYLAŞ” sloganıyla 2017 yılında yola çıkan üniversiteli gençlerimizin kurduğu bir dernekten “ATEŞ BÖCEĞİ” derneğinden bahsetmek istiyorum sizlere.

İnternette gezinirken ateş böceği derneği ile karşılaştım ve neler yaptıklarını incelemek için hemen sitelerine giriş yaptım. Denizli Pamukkale üniversitesi öğrencilerinin kurduğu bu güzel dernek açıkçası içimi umutla doldurdu.  Gençlerimizin böyle güzel faaliyetler içinde olması gerçekten takdir edilmeli. 

Denizli’de başlayan bu iyilik hareketinin 15 şehre ve burada bulunan 18 üniversiteye yayılması da ayrıca gurur verici. Demek ki gençlerimiz hala iyilik adına sınırları kaldırıp bir olabiliyor ve geleceğe güzel şeyler bırakmak adına bu gün için birlikte hareket edebiliyorlar. 

Köy okullarına destek, sokak hayvanları için yaptıkları mama projeleri…  Gerçekleştirdikleri birçok güzellikten bir kaçı sadece.

 Manisa’da ki gençlerimizin de bu  derneğin faaliyetleri içinde olması  ayrıca güzel bir olay.  

Gençlerin iyilik hareketini desteklemek isterseniz https://www.atesbocegi.org.tr/ internet sitesinden bir bakın derim ben. Güzel şeyler paylaşıldıkça ve desteklendikçe çoğalır. Bende bu yazımda sizlere bu güzel gençlerimizden bahsederek desteklemiş olayım istedim. 

Yunus Emre'nin "Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil." sözünü örnek alıyoruz. Diyen gençlerimiz sayesinde haftaya umutla başlamanızı diliyorum. 

Bir sonraki yazımda inşallah sizlerle daha güzel şeylerden konuşuruz.