Merhaba, sevgili okuyucularım, bu haftaki yazım da sizlere gündemi değerlendireceğim.
Sizin de bildiğiniz gibi 17 TL’leri gören dolar kuru nedeniyle, ekonomik anlamda bir hayli zor günlerden geçtik. Geçmeye de devam ediyoruz. Dolar kurundaki artışı öne sürerek zincir marketler, başta sıvı yağ olmak üzere birçok üründe fiyat artışına gitti.
En basitinden örnek vermek gerekirse 5 litre sıvıyağı 50-60 liraya alırken, doların fırlamasıyla birlikte 100 lira ile 130 lira arasında değişen fiyatlarda ödeme yapar hale geldik.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta ise, oda dolar kurundan nasibini aldı. Bir koli yumurtaya 20-25 lira ödüyorduk fakat o da dolarla birlikte fırladı ve bir koli yumurtaya 40 lira verir olduk.
Evlerimizden eksik etmediğimiz yoğurt ise, o da aniden fırladı 2 kilo yoğurda 15 lira öderken zincir marketlerde bu fiyat 20-30 liraları gördü.
Gelelim et fiyatlarına sevgili okuyucularım. Ayda bir kez olsun kilo ile evine et ve kıyma alabilen dar gelirli vatandaşlar artık, kasaplardan gram ile et ve kıyma almaya başladı. Bir kilo etin kilosunun 90 -95 lira olduğu Manisa’da hem kasaplar hem de dar gelirli vatandaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.  Eskiden vatandaşların kilo ile et aldığını söyleyen kasaplar şimdi gramla et satmaktan yakınıyor. Kasaplar,  Kara kara buzhanedeki etleri eritebilecek miyim derdine düştü. Vatandaş ise et fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu şartlarda gramla et alabildiklerini söylüyor.
Geçim derdine düşen ve ekonomik krizden en çok etkilene kesim olan dar gelirli vatandaşlar, yetkililerin attığı adımları ne yazık ki yetersiz görüyor.  Ben de bir vatandaş olarak, yetkililerin başta fahiş fiyat denetimi konusunda yeterli özeni göstermediklerini düşünüyorum. Belediyeler tarafından zincir marketlere güya denetim yapılıyor ve yapılan denetimler basına servis ediliyor. Denetim gerçekleştirdik denilerek. Peki, denetim yapılıyor da dolar düştüğünde neden fiyatlar eski seyrine dönmüyor diye hepimiz sorguluyoruz.
Bir gün sesimizin duyulması dileğiyle,  sağlıcakla kalın…