Farkında mısınız son yıllarda özellikle de günümüzde zaman daha da hızla akmaya başladı. Hangi ara akşam hangi ara sabah oluyor, günler haftalar nasıl geçiyor anlamıyoruz bile.
Zamanın hızlı olmasının sebebi dünyanın frekansı ile bağlantılıdır. İlk kez 1952 yılında Fizikçi Winfried Otto Schumann tarafından keşfedilen Schumann Rezonansı (Namı-ı diğer dünyanın kalp atışı), dünya ile iyonosfer tabakası arasındaki titreşimdir. Dünyanın doğal frekansı, bilim insanları tarafından  7,83 Hz olarak
belirlenmiştir.  Schumann Rezonansı beynimizi ve sinir sistemimizi de etkiliyor. 7,83 Hz insan beyninde ki theta (4-7HZ) ve alfa(7-12) frekansları aralığındadır. Beynimiz alfa frekansında olduğunda dingin. sakin ve huzurlu oluruz. Fakat 1980 yılından itibaren dünyanın frekansı kesin nedeni bilinmemekle beraber küresel ısınmalarla artmaya başladı. Son yapılan ölçümlerde 11Hz' i geçtiği açıklandı. Dünyanın frekansındaki  artışla beraber  zaman algımızda hızlandı. Sanki bir gün 24 saat değil de daha kısaymış gibi düşünmeye başladık. 
Schumann Rezonansında ki bu artış sadece zaman algımızı değil bizlerin beyin frekanslarını da etkilediğinden psikolojimizde dalgalanmalara da sebep oluyor. Bazen nedensiz huzursuzluk, gerginlik veya sıkışmışlık duyguları içine düşüyoruz. Peki ne yapabiliriz bu durumda?. Bizlerde kendi frekansımızı yükseltmeliyiz. Meditasyon yapmak , inancımıza göre ibadet yapmak, dua etmek . daha çok iyilik yapmak, doğada vakit geçirmek, hayvanları beslemek  ve sevmek (özellikle de kedi, köpek) , sevdiklerimizle vakit geçirmek vs kısaca ruhuımuza iyi gelecek işler yapmak frekansımızı yükseltir. 
Frekansınızı yüksek tutmanız  dileğiyle. Sevgiyle kalın