Geçen seferki yazımda sizlere bitkilerle tedavi alternatif tıp yöntemlerinden bahsetmiştim. Sülük hacamat ve bioenerjide bunlara dahil olan yöntemlerdir. sülük ile tedavi de istersek kendimize botoks bile yapabiliriz ya da siyah noktaları ve sivilceleri yok edebiliriz. Tabii ki bunlar uzmanı tarafından yapılması gereken işlevlerdir, çünkü sülükte botoks için kullanılan veya diz ağrıları için ya da akne de kullanılan sülüklerin ebatları farklı olacaktır.

Hacamat ile ise kirli kan toksin maddeler temizlenerek kan temizlenir ve cilt organlar dahil olmak üzere yenilenir bioenerji ya da metafizik alanında ise olumlamalar yaparak kendimize şifa sunabiliriz. Olumlamalar ise insanların farkındalığını arttırarak negatif duygudan arınmasını sağlar negatif duygudan arınmış ruh ve beden sağlıklı organ ve cilt demektir.
Evet, şimdi kaldığımız yerden devam edebiliriz en azından cilt hakkında biraz bilgi sahibi olursak cildimize nelere kullanıp kullanamayacağımızı ya da cildimizin kuru ya da karma mı nasıl bir cilt olduğunu anlayabiliriz. Aknelere sebebiyet veren sadece ergenlik sivilceleri değil aynı zamanda karaciğerin enzimleri ile de alakalıdır.  O yüzden mutlaka bir dermatoloğa görünmekte fayda vardır ciltte en çok rastlanan bazı cilt hastalıkları 
ise şöyledir.Alternatif tıp uzmanları tedaviden çok hastalığa sebebiyet veren etkenleri hastalığı önleyici veya Tevfik diyecek etkenleri ortadan kaldırmak ve tedbirler üzerinde durmaktır. En sık rastlanan temas dermatit ve akne diye ayırabiliriz. Temas dermatit: herhangi bir maddenin direk teması ile ortaya çıkan deri iltihaplanmasıdır sivilce ile karıştırılmamalıdır. Belirtileri ise temas bölgesi ile sınırlı kalır kızarıklık kaşıntı kabarcıklar ile ortaya çıkar.
Sebep etkenler: en çok rastlanan ı kozmetikler yani kimyasal maddeler deterjanlar güneş ışığı bazı ilaçlar bu rahatsızlığa sebep olabilir.


Önlem olarak: bu maddelerin kullanımına son vermekle mümkün olabilir hidrokortizonlu Kremlerde kullanılabilir. Bitki olarak ise ebegümeci lapa haline getirilip temaslı bölgeye konulur durulama yapmadan teninizde kuruması sağlanır.

Akne: yüz boyun sırt siyah noktalar sivilceler kistler akne olarak isimlendirilir ciltteki kıl köklerinin tıkanması sonucu ortaya çıkar kıl kökünden cildin yüzeyine gelen yağ ve ölü hücreler fazla miktarda ise kirli beyaz bir tıkaç halini alırlar bu tıkaç göze neyi kapatır kıl kökü ve çevresi kızarık sivilceler oluşturur gözenek açık kalırsa tıkacın üzerine kapatır siyah nokta oluşur 20 yaşın altındaki gençlerde hormon faaliyeti sonucu ergenlik sivilceleri oluşur.

Sebep etkenleri: yağ bazlı makyaj malzemeleri Güneş yağları kuaför malzemeleri makyaj malzemeleri yediğimiz asitli içecekler ve çerezler bu gruba dahildir.Tedbir: akneye sebep olan etkenler tespit edilerek bunlardan uzak durulur.Yapılması gerekenler, siyah noktalar uzmanı tarafından sıkılır ya da siz evde kendiniz yapacaksanız bir kaynar suyun içerisine eczaneden alacağınız kafurun eritilip buhar yapılır ve 2 parmağımıza dolaştığımız peçete ile sıkılır Uygun maske yapılır cilt temiz tutulur gece yatarken talk pudrası sürmek de faydalıdır havlu ile kurularken bastırılma dan yavaş yavaş kullanması gerekir sivilceler patlar ise temiz bölgeye de bulaşabilir.

Daha evvel sizlere cilt tiplerinden ve yaş aralıklarından bahsetmiştim yağlı bir cildi tanımanın yollarından bahsedeceğim size.

Görünümü parlak ve yağlı gözenekleri açık bir cilt tipi gözeneklerin için genellikle dolu siyah noktalı ve sivilceli olabilir yağlı cildin akne problemini önlemek için çok dikkatli bir günlük temizleme programı uygulamak gerekir.
Kullanılacak ürünler: jel tipi temizleyici alkollü tonik su içerikli nemlendirici yağ bazlı kesinlikle olmaz ve yağlı ciltler sarkmaya çok müsait oldukları için saklamayı önlemek için temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler kullanılır.


Şimdi günlük bakımına geçelim ben neler yapabiliriz değinelim: cilt ilk önce kükürtlü sabunla yumuşak bir fırça yardımıyla yuvarlak  dairesel hareketlerle temizlenir arkasından bol su ile yıkanır sabun artıklarını temizlemek için doğal oda çayı 10 dakika kaynatılır birkaç damla limon ile birlikte tonik denir hazırladığınız adaçayı ve limon karışımına Bir pamuğa damlatarak yüzünüzdeki tüm sabun ve kir kalıntılarını temizleyebilirsiniz bu işlemi takip pamuk temiz çıkana kadar devam etmelisiniz.

Adaçayı: Selvi ya Selena salvina officinalis türüdür uçucu yağ kozmetikte kullanılır etken maddeleri ise Berna sinovial bulunur bunu papatya ile de yapabiliriz aynı şekilde kaynatılan papatyaya 12 damla limon da aynı şekilde gözenekli elinize temizleyip sıkılaştıracaktir.
Limon: citral ve gelen değil içerir yağlı ciltte ve yağlı saça uygulanır saça uygulanırsa kepeklenmeye iyi sonuç verir.
Yağlı cilt için maske: 1 tatlı kaşığı eczaneden alacağınız tak pudrasını bir yemek kaşığı sirke elma sirkesi tercihtir karıştırılır temiz cilde sürülür 20 dakika sonra yıkanır haftada bir gün yapmanız yeterlidir sağlıkla kalın hoşça kalın.