Seçim biteli bugün itibari ile tam 1 ay oldu. Bizim için 1 ay bitmiş olsa da değerli başkanlarımız için bunun öncesi de var. Oldukça yorucu bir seçim dönemi yaşandı. 
Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde devir teslim sonrası her birim içerisinde yapılacak birçok iş yeni belediye başkanlarını bekliyor. Hatta Ferdi Başkan sözünü tutarak hiç bekletmeden su ücretlerine indirim yaptı. Kartlı sayaçların düzeltilmesi için yapılması gerekenler konusunda Maski ile toplantısını yaptı. 

Yerel basındaki haberleri sizler de bizim gibi takip ediyorsunuz. Her gün düzenli olarak Manisa’da belediye başkanlarını ziyaret ediyorlar.

Bu ziyaretlerde günde 10 kişi gitse ve 30 dakika sürse 300 dakika yapar. 300 dakikada günlük 5 saat eder. Mesai sabah 08:00 ‘de başlayıp akşam 17:00’de sona eriyor.
8 saatlik mesainin 5 saati ziyaret sizce büyük zaman kaybı değil mi?

Başkanlar nezaket gösterip size zaman ayırıp görüşüyorlar ancak yapılması gereken onca işin arasında ve bunca yorgunluğun üzerine biraz haksızlık etmiyor muyuz sizce de?

Belediye başkanları, şehri vali, kaymakam, emniyet müdürü gibi mülki amirlerle yönetiyor. Bu görüşmelerin yapılması zaten gerekliydi. Bunun dışındaki ziyaretler biraz fazla olmadı mı?

Seçim bitti, bayram geçti, mesir şenlikleri sona erdi. Yapılan belediye ziyaretlerin son bulmasını bekliyoruz. Belediye başkanları 5 yıl boyunca şehrin daha iyi olması için çalışacak kamu görevlisidir. 

Daha fazla iş gücü kaybı olmaması adına ziyaret etmek yerine başkanların adına Tema’ya ağaç bağışlayın, Çağdaş yaşamı destekleme derneğinde çocuk okutun, Lösemili çocuklar için ya da hayvanlar için bağış yapın. 

Bu şık davranışın başkanlık makamında karşılık bulacağına hiç kuşkum yok.

İş yerimde, bir katma değer yaratmadan her gün 30 dakika biri beni ziyaret etse rahatsız olurdum açıkçası. Kimse de kusura bakmasın. İş zamanı iş olmalı. 
Geçen günlerde şöyle bir habere denk geldim.

31 Mart yerel seçimlerinde Demirci Belediye Başkanı seçilen Erkan Kara, tebrik ziyaretlerini mesai saatlerin dışında kabul edecek. Demirci ilçe belediyesi çözümü bulmuş gibi görünüyor. Mesai saatleri sonrası da insanı yorar ancak bir dur demek gerekecek gibi görünüyor.
Toplu taşıma, trafik sorunu, otopark meselesi, tamamlanıp bir türlü açılmamış barınaklar, belediyelerin borçları gibi oldukça önemli konular varken başkanlarımızı düşünerek hareket etmek gerekiyor.

Başkanlar ile beş yıl boyunca dolu dolu zamanı zaten geçireceğiz. O nedenle ziyaretlerinizi döneme yayarak gerçekleştirmenizi temenni ederiz.
Belediye başkanlarımızın yoğun bir gündemi olduğunu unutmayalım.

Sağlıkla Kalın.