Saçlarımıza doğal keratin tarifi.
Keratin saçımızda, tırnaklarımız da, derimizde, dişlerimizde ve hatta kemiklerimizde bulunan suda çözünmeyen bir protein midir.
Eksikliğinde neler yaşarız? Tırnakların çatlaması kırılması, dişlerin çürümesi, saçların dökülmesi, mat olması, uçlarının çok sık kırılıp kesime ihtiyaç duyulması cildimizin soluk renksiz mat bir halde bulunmasına sebep olan en önemli bir yapı maddesi. Dengesiz beslenmek, stres, sigara ,alkol, sporsuz bir hayat en büyük etkenlerinden biridir.
Doğal olarak nasıl alabiliriz?
Keratin, en çok lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerde bulunur. Vücudunuzun keratin oranını yükseltmek için bu gıdaları yemeniz gerekir. Keza, karaciğer, balık, yoğurt ve süt, keratin içeren diğer besin kaynaklarıdır.

Keratin üretimini artıran gıdaların meyve ve sebzeler olmasına şaşılmamalıdır. İçeriği itibariyle A vitamini oranı yüksek olan meyve ve sebzeler, keratin yapımında vücuda çok yardımcı olurlar. Meyve sebzeler, keratin yapımında vücuda çok yardımcı olurlar. Meyve ve sebzelerin besin içeriğinin iyi bir göstergesi renginde bulunur. Turuncu renkli olanlar, mango, havuç, patates gibi besinler keratin üretimine yararlı olurlar. Keratin ayrıca ıspanak, yeşilbiber ve kabakta da bulunur. Demirden zengin proteinler, organizmadaki keratin üretimini artırır ve cilt, saç ve tırnak sağlığını iyileştirir. Karaciğer, balık ve yağsız etler vücudumuzun keratin oluşturmasında en büyük yardımcılarımızdır.

Demir, kandakiDemir, kandaki alyuvarların saç foliküllerine oksijen nakletmesine yardımcı olur. Hayvansal proteinin, vücuda kolaylıkla emilmesini kandaki demir oranının yüksekliği sağlar. Demir açısından zengin hayvansal protein, hindi, ördek, tavuk, karides, yumurta, yağsız sığır eti ve kuzu içerir. Demir açısından zengin protein içeren bitki gıdaları arasında fasulye, ıspanak, bezelye, soya fasulyesi, mercimek bulunur. C vitamini açısından zengin gıdalar ise, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, biber, greyfurt, portakal, ananas, çilek ve limondur.

İstiridye,İstiridye, yengeç, hindi, dana eti, tavuk, fıstık ezmesi, buğday tohumu ve nohut gibi çinko içeren yiyecekleri tüketin. Çinko, saç ve doku büyümesini ve onarımını kolaylaştırır ve saç folliküllerini güçlendirir.
Hadi gelin saçlarımıza doğal keratin yapalım, nasıl mı?
Malzemeler,: yemek kaşığı kuru maya
Bir tutam ısırgan otu
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yapılışı: ısırgan otu 5 dakika kaynatılır  iki bardak suda.
Bütün malzemeler karıştırılır saç dipleri dahil olmak üzere uçlara kadar yedirilir tüm vücudumuza da maske olarak kullanabiliriz.
Her birinize şifa olsun sevgiler saygılar.