Mitolojik efsaneleri ve hikâyeleriyle meşhur Spil dağının gölgesinde verimli şarkılara konu olan kırmızı buğdayıyla, çekirdeksiz sultaniye üzümüyle meşhur Manisa’nın ilçeleri de ayrı ayrı zenginliklere sahip.

Yer üstü kaynakları gibi yer altı kaymakları bakımından da zengin olan Manisa’nın özellikle termal turizm de doğru planlama ve çalışmalarla marka kent haline gelmesi içten bile değil.

Bunun en güzel örneği Salihli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kurşunlu Kaplıcaları. Hem doğal ortamı hem de planlı yerleşkesiyle emsallerinden kat be kat güzel olan tesis içerisinde insan kendisini saklı bir cennette zannediyor.

Büyük bir kanyon içerisinde bulunan tesise adını veren Kurşunlu Şelalesi ve rekreasyon alanı misafirlerine seyir zevki büyük keyif sunmakta. Yürüyüş alanları, dinlenme bölümleri, çocuklar için oyun alanları ve spor alanlarıyla her şeyin düşünüldüğü tesis içerisinde suyun sesine eşlik eden kuş sesleri insanın tüm yorgunluğunu alıp götürüyor.

Emsallerine göre temizliğin ön planda tutulduğu tesis içerisinde kalanların merkeze inmeden bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği imkânlar sağlanmış. Camisinden, Fırından, markete, restoranda ve çay bahçelerine kadar her şey düşünülmüş.

Buraya kadar her şey on numara beş yıldız diye tabir edebileceğimiz konumda. Odalarda da bir evde olması gereken neredeyse tüm her şey mevcut. Özellikle oda içerisinde bulunan ve emsallerinde olmayan halı içeriye ayakkabıyla girilmesine vicdanen izin vermiyor ki bu da insanı kendi evinde hissi veriyor.

Ama mutlaka her oda da olmazsa olmaz olacak olan bulaşık makinesi yok. Bu çok elzem bir ihtiyaç. Tesis içerisinde çamaşırhane olmasına rağmen mutlaka çamaşır makinesi de olmalı. Fiziken mutfak kısmının orada tezgâh altında hem bulaşık makinesi hem de çamaşır makinesi için yeterli alan bulunmaktadır.

İnsanların tatil ve dinlenme amacıyla geldiği zamanlarını termalin imkânlarıyla değerlendireceği anlarda bu saatlerini bulaşık ve çamaşır ile harcamaları tesisin güzelliğine gölge düşürüyor. Kendimizin de diğer kalanlarla yaptığımız sohbetlerde bu iki konunun insanları çok fazla meşgul ettiği duyduğumuz sorunlar arasında yerini alıyor.

Salihli’nin başarılı ve halk tarafından da çokça sevilen Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın en kısa sürede bu sorunlara el atacağına ve Kurşunlu Kaplıcalarına gelen insanların daha fazla tesisin imkânlarından faydalanmak için zaman kazanmasını sağlayacak özellikle Bulaşık makinesi sorunu ile Çamaşır Makinesi sorununa el atacağına inancımız tamdır. Tabi bunu yaparken fiyat politikasında bir artış yapmaması hatta halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile fiyatlarda aşağıya doğru bir indirim yapmasını da bekliyoruz.

Yolunuz hayatınızda bir defa da olsa mutlaka Salihli Kurşunlu Kaplıcalarına uğrasın. Sonrasında zaten siz uğrasın diye çabalayacaksınız.

Selam, Dua ve Muhabbetle…