Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğe göre Sanatçı kelimesinin anlamı
1. Güzel sanatların herhangi bir dalında yaratıcılığı olan, eser veren kimse, sanat adamı, sanat eri, sanatkâr, artist.
2. Sinema, tiyatro, müzik vb. sanat eserlerini oynayan, yorumlayan, uygulayan kimse

TDK sözlüğe göre İnsan kelimesinin anlamı
1. Toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlı.
2. Âdemoğlu, âdem evladı:
3. Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).

Bunları niye mi koydum çünkü bu ikisinin tanımı bile etmeyen olmayan bir kişi hakkında bu hafta sizleri meşgul edeceğim.

Aslında yazmaya bile değer olmayan bir konu.

Ne mi yapmalıydık listemizden onu kaldırmalı varsa evimizde albümleri layık olduğu yere çöpe atmalı TV ekranında gördük mü kanalı değiştirmeli kaldırımda yürürken karşımıza çıktı mı yüzüne bakmamalı görmezden gelmeliydik.

Çocukluğumda dinlemezdim. Ailemden de dinleyen yoktu. Gençlik yıllarında saçlarını küt kestirmesi hafif peltek gibi konuşması Firuze - Sen ağlama – Tükeneceğiz – Belalım – Vazgeçtim vs vs ile kendisiyle bir tanışmışlığımız dinlemişliğimiz olmuştur. En azından radyo da ya da tv de çıktığında kanal değiştirmemişizdir. Ama hiçbir zaman da albümünü alacak kadar meraklısı olmamıştık. Yani ha vardı ha yoktu bizim için.

Onun için diyorum aslında bu yazıyı yazıp kendisini değerli hissettirmemek lazımdı ama bahse aldığı konunun bizim için ehemmiyeti ve maneviyatı olduğu için yazmak zorunda kalıyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki o Adem ile Havva dediği kişiler bizler için candan da öte.

İlk insan Hz. Adem (as) babamız ile Hz. Havva annemize edebe sığmayacak şekilde kelamda bulunmuştur.

Buradan da anladığımız kadarıyla Dinle Diyanetle pek ilgisi yok. İnanç noktasında da aynı çizgide olmadığımız anlaşılıyor. Kendisi neye inanıyorsa ona inanmaya devam etsin ama bizim hem inancımıza hem de inancımızın eseri maneviyatımıza dil uzatması kendisinin nasıl bir kişilik ve ahlak yapısına sahip olduğunu göstermiştir.

Hz. Adem ve Hz. Havva yeryüzünde yaratılan ilk insanlardır. Tüm insanlığın babası ve annesidir.

Kitap indirilen Peygamberler olduğu gibi Musaf indirilen Peygamberler de vardır ki Hz. Adem (as) ilk insan olması hasebiyle bunların ilkidir. Bu da Hz. Adem (as) okuma yazma bildiğinin kanıtıdır.

Cahil olan burada ismi gereksiz olan kendisidir.

Başta da dediğim gibi zaten yok hükmünde bir kişiydi ne sanatçı kişiliği oluştu ne insan kişiliği öyle ortada bana kalırsa Belhüm Adal olabilir…

Babasına ve Annesine laf söyletmek isteyen bu kişiyi dinleyebilir buna pirim verebilir.

Babası ve Annesi değerli olan ise gereğini yapar.

Selam Dua ve Muhabbetle