Dijital bir platformda yayınlanan bir film dünyayı kasıp kavuruyor. Şu ara çokça konuşuluyor. İzleyici sosyal medyada bu filmin zaman kaybı olduğunu söyleyip, keşke izlemeseydim diyerek yorumlarda bulunuyorlar.
İzlerken birçok mesaj barındıran bu film Amerikan halkına ve bize bol bol mesaj vermiş görünüyor. 
Filmin hem senaristi hem de yönetmeni olan Sam Esmail öncelikle Amerikalı bir yazar olup bu filmin senaryosunda izleyiciyi yarım bırakan, en sonunda “ben ne izledim şimdi” dedirtecek bir kurgu yapmış doğrusu.
Böyle görünmek istemesinin temelinde başka yerlere selam gönderme amacının bulunduğunu düşünüyorum. Kafayı Asya kıtasında yaşayan ırklara bozan Amerika, takındığı ırkçı tavrını bu filmle oldukça güzel anlatmış görünüyor.
Filmi izlemeyenler için spoiler vermeden kısaca bir özet geçersek, Amerikan’ın savunma ve yapay zeka sistemine saldıran görünmez el ülkede radyasyonun yayılmasına, uçakların düşmesine, teknolojik aletlerin kapanmasına yol açıyor ve Amerika’yı nasıl bir son beklediğini anlatıyor. Temel ihtiyaç stoğu yapan ile yapmayanlar arasındaki insanlığı sorgulatacak karelerin yer aldığı bu filmde adeta “stok yapmalısın, zaman daralıyor” mesajını da izleyiciye veriyor. Bu ulusal güvenlik sorunu nedense hep Amerikan filmlerine konu oluyor.
Film aslında benzerleri gibi seçkin Amerikan halkına yapılacak saldırıyı anlatıyor. Nedense izlerken aklıma 11 Eylül saldırısı öncesi yayınlanan filmler geldi. Önce filmini yap aklına yerleştir, sonra gerçekleştir ki inandırıcı olsun.
Filmde en etkilendiğimiz sahne ise Tesla araçların işlevini yitirip nasıl çöp haline geldiği gördüğümüz sahneydi. Ortak akıl ile verilen karardır. İzleyince bana hak vereceksiniz.

Zamanınızı çaldığınızı düşünmeden detaylıca izlemeniz gereken bir film. Aslında ders niteliğinde mesajlar barındırıyor. Madalyonun yüzünün sadece belli zümrelere dönük olduğunu anlatan biraz ırkçı bir film. Hepinize şimdiden keyifli seyirler.

Sağlıkla Kalın