Bütün Ülkelerin korkulu rüyası haline gelen, özellikle hayat pahalılığı'nın Artığı, üretimin azaldığı, Bundan kaynaklı fakirliğin iyice baş gösterdiği, Ülke ve iktidarlarını tehdit eden en büyük sorun Enflasyon!
Pek çok Avrupa ülkelerini etkisi altına alan, özellikle Türkiye'de Birinci sorun haline gelen, yüksek bir şekilde kendisini belli eden enflasyon, sadece geçim sıkıntısı olmayıp,toplumu ahlaki olarakta bozar. Enflasyonun neden olacağı tek şey Geçim sıkıntısı, Hayat pahalılığı, günü birlik yaşaması tek değildir. Enflasyon hırsızlığın, yolsuzluğun, Dolandırıcılığın ve hatta fuhuşun artmasına bile neden olur. Bundan dolayı özellikle batı ülkeleri enflasyonu en büyük tehditlerden biri olarak görür. Ve tabi bunu önüne geçmek için elinden gelen herşeyi düşünmeden yapar. En azından kendi iktidarlıklarını koruyup, garanti altına almak için bile olsa bunu vakit kaybetmeden hemen uygularlar.
 
PEKİ ENFLASYONA SEBEP OLAN ŞEY NEDİR?

Enflasyonun yükselmesine sebep olan pek çok durum vardır.  Birinci nedeni savaş olarak sayabiliriz. Günümüzden örnek verecek olursak, Rusya ve Ukrayna savaşı Olduğu günden, bu güne hayat pahalılığı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bizimde ülkemizde artışa neden oldu. Peki neden mi artış oldu? Neredeyse  Avrupa'nın  tükettiği Doğal gazın %50'si Rusya'dan ithal ediliyor. Bundan ötürü Ukrayna'ya destek veren ülkelere  özellikle Almanya'ya Rusya Doğal gaz konusunda büyük bir ambargo uyguladı ve doğal gazı kesti... Haliyle Rusya doğalgazı kesince Almanya üretimi kısacak yoğun taleplerden dolayı da yüksek maliyeti kabul edecek ve tabi bizimde ithal ettiğimiz herşey daha da pahalıya mal olacak. Bundan dolayı savaşı en büyük unsurlardan biri olarak görebiliriz. Tabi bunun yanında enflasyonun yüklemesinin önemli nedenlerinden biride Doğal afetlerdir. Örnek olarak Dolu yağdığı zaman, Üzüm bağlarının, seraların, Topraktaki hasat  beklen ürünlere verecek olan zararın kendisidir. Öte yandan Taleplerin artması, yükselen petrol fiyatları ve hatta kötü bir yönetim bile enflasyonun Kolayca artmasına neden olur. Yinede enflasyonu düşürmenin tek ve en etkili yolu; Üretim, Üretim, Ve Üretimdir.

Selam ve Dua ile kalın...